LG Nexus 4 изгубен в бар

    Jamin Barton работи в бар в Сан Франциско. Докато е затварял след работа във вторник, той е намерил телефон: „Откриваме около 20 седмично. Повечето хора се връщат за тях след 15-тина минути.“ Този телефон остава непотърсен през целия следващ ден. Jamin Barton споделя: „Не разбирам от тези неща, но знам достатъчно, за да разбера, че този телефон беше различен.“ Телефонът е заключен, но в него не е имало SIM карта, с която да се активира. По тази причина той не е могъл да се свърже с неговия собственик. На самото устройство е имало лепенка „не се продава“ и логото на Google на гърба.

    Jamin Barton е показал телефона на редовен посетител с името Dave, който се интересува от мобилни устройства. Dave веднага е установил, че изгубеното устройство е Nexus 4. Става въпрос за телефонът, който Google трябваше да представи днес, на събитие в Ню Йорк. Междувременно събитието е било отложено.

    Dave се съгласил да звънне в Google. Оказва се, че от Google са изгубили телефон и много силно искат да го получат обратно.
    Barton споделя, че се е съгласил да продаде телефона на Google на следващия ден по обяд при условие, че човекът, който иска да го получи, ще успее да докаже, че работи в Google. Той се е притеснявал да не се появи друг човек, например служител на Apple.
    Brain Katz е мениджър разследвания в Google. Той е настоял да се срещне с Dave възможно най-бързо – още същата нощ във въпросния бар. Barton е отказал и е споделил с колегите си, че се чувствал тормозен. За това свършил по-рано смяната си и отишъл да свири в друг бар след това.

    Katz е бил доста разочарован като не е открил Barton същата вечер в бара и е започнал да отправя заплахи към служителите, с цел да получи повече информация за това къде може да го открие. Колега на Dave е казал на Katz, че Barton е отишъл в близкото полицейско управление, за да обяви изгубения телефон. Katz е побързал и се е опитал да го хване преди да стигне до полицейското управление и да си спести многото документация.

    В крайна сметка Katz и Barton са се срещнали и Katz е получил изгубения телефон. Katz е предложил на Barton безплатен телефон, ако се съгласи да си мълчи за инцидента, да не публикува снимки и да не обсъжда телефона с пресата до прес конференцията.