[Press Release] Усъвършенстваната версия на LG Optimus G идва в Европа

    Смартфонът ще впечатли европейските потребители с обновена OS и допълнителни UX функции.

    LG Electronics (LG) пуска в Европа този месец смартфона от най-висок клас Optimus G. Моделът ще се предлага с усъвършенствани възможности в сравнение с версията, която се появи в края на миналата година. Optimus G направи своя европейски дебют в Швеция този месец, последван от други пазари, като Франция, Германия и Италия.

    “След успешната премиера на Optimus G, LG усъвършенства характеристиките на смартфона, за да предложи повече възможности и стойност за своите клиенти”, каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. “Радваме се да представим подобрения Optimus G в Европа, най-мощното четириядрено устройство, оптимизирано за 4G LTE мрежи.”

    Европейската версия на Optimus G е оборудвана с най-новата операционна система на Android Google Jelly Bean 4.1.2 за първокласно потребителско изживяване. Превъзходният True HD IPS Plus екран, заедно с технологията Touch Zerogap, навлизат в Европа чрез Optimus G. Технологията прави цветовете по-ярки, а работата с активния дисплей – гладка и естествена. Уникалното потребителско изживяване е пресъздадено на 4,7-инчовия 1280 х 768 IPS екран, защитен от Gorilla ® Glass 2, усточив на надраскване.

    Първоначалната версия на UX от LG пожъна значителен успех сред потребителите и затова очакваме усъвършенстваната версия да предизвика по-силен интерес.

    QSlide: Обновена за 2013 г., функцията QSlide позволява на потребителите да стартират множество приложения едновременно, като регулират тяхната прозрачност. Размерът, позицията и прозрачността на QSlide екрана се управляват от потребителя според неговите лични предпочитания. Освен с видео плейър, QSlide работи безпроблемно с браузър, бележник, календар и калкулатор.

    Safety Care: Safety Care автоматично изпраща текстови съобщения до предварително зададен потребител за местоположението на телефона. Тази функция е подходяща за осъществяване на контрол върху деца и възрастни хора. Кратки съобщения могат да се изпращат, когато от телефона е избран номер за спешна помощ или апаратът не е използван за определен период.

    Privacy Keeper: Privacy Keeper позволява на потребителите да скрият името, номера и снимката на входящите си обаждания. Тази информация може да се провери по-късно чрез извикване на иконата на екрана.

    В усъвършенстваната версия на Optimus G са налични и функции като Google Now, Filmstrip View и Expandable Notification.

    • Google Now предлага персонализирана информация в реално време при необходимост.
    • Filmstrip View опростява прегледа и изтриването на изображения
    • Expandable Notification позволява на потребителите да виждат повече уведомления наведнъж и да преглеждат съдържание директно в областта за това.