LG са продали над 10 милиона Optimus L смартфона

    В началото на тази година, на MWC 2012, LG представиха своята нова L-серия смартфони – Optimus L7, Optimus L5 и Optimus L3. Малко по-късно, от компанията представиха и четвъртия представител на L-серията – Optimus L9.

    От LG обявиха, че продажбите на всички смартфони от L-серията са надминали 10 милиона броя. Това разбира се, не е нещо изключително за мобилния свят днес, особено като се има предвид 30-те милиона продажби на Samsung Galaxy S III. Все пак, напоследък от LG не можеха да се похвалят с такъв успех. Във всички случай, е едно наистина добро начало, което със сигурност ще се задържи, най-малкото заради Optimus G и Nexus 4.

    Optimus L3, L5, L7 и L9 работят с Android. Всички те имат общи елементи в дизайна, но са насочени към различни таргет групи. Optimus L3 има 3.2 инчов QVGA екран и е насочен към по-младите потребители. Optimus L9 е с 4.7 инчов IPS QHD екран и топ телефона от L-серията. Optimus L3 и Optimus L5 имат и версии с по две СИМ карти, които ги правят доста привлекателни за развиващите се пазари.

    LG се надяват до края на тази година да продадат общо 35 милиона смартфона. Да видим дали ще успеят..