LG представиха G8 ThinQ с Hand ID и видео с боке ефект

LG представиха новия си G8 ThinQ флагман. Смартфонът изглежда доста като миналогодишния LG G7 ThinQ, но има нови технологии и идеи, които да му помогнат, да се конкурира с топ устройствата на Samsung и Huawei.

Подходът на LG тази година е въведат в смартфоните си нови технологии, посредством които потребителите да взаимодействат с устройствата. Компанията удвоява използването на биометрични данни и дава на потребителите три начин за “подсигуряване” на смартфона си. А това го прави най-малкото интересен…

Дисплей

Дисплея е един от ключовите моменти в LG G8 ThinQ – 6.1 инчов OLED панел с резолюция от 3120 х 1440 пиксела (Quad HD+). Поддържа HDR10, което му осигурява перфектни цветове и контраст и подходящ за феновете на платен акаунт в Netflix например…

Crystal Sound OLED

Освен дисплея, важен момент в LG G8 ThinQ е и стъклото на дисплея. LG го наричат Crystal Sound OLED. За да подобрят водоустойчивостта на смартфона, LG са решили да премахнат изцяло традиционния високоговорител и микрофона и са го реализирали по много интересен начин. Високоговорителят на практика се намира под стъклото и самият екран вибрира, вместо стадартната мембрана при високоговорителите. LG твърдят, че този тип високоговорители осигуряват чист звук при телефония, дори в много шумна среда. Методът на работа наподобява на този при костната проводимост (но, не е такъв). Когато е мултимедиен режим, Crystal Sound OLED може да възпроизведе и стерео музика.

Z камера

LG G8 ThinQ разполага с Infineon time-of-flight (ToF) камера до селфи камерата. Наричат я Z камера. ToF камерите могат да преценят разстояния до обекти, като измерват “летенето” (flight) на светлината от камерата на смартфона до обекта и обратно. ToF камерата може и да определи позицията на обекта. Обединявайки цялата тази информация с machine learning, позволява на ToF камерата да построи 3D модел на обекта – например на лицето Ви.

Следователно – LG G8 ThinQ разполага с 3D лицево разпознаване, което знаете е по-сигурно от стандартното 2D лицево разпознаване (последното се “лъже” със снимка).

Друг интересен момент в LG G8 ThinQ е “кръвната идентификация” или идентифицирането на потребителя, чрез кръвта му. Наричат го Hand ID. Спокойно – не се стига до това, да пускате квър към смартфона…

Корейците твърдят, че G8 ThinQ е първият смартфон в света, който разпознава вени, за да се подсигури устройството. На практика, отново с помощта на Z камерата, извлича образ на вените на ръката на собственика чрез инфрачервени абсорбционни характеристики на хемоглобина в кръвта. LG твърдят, че на практика, този начин на удостоверяване на самоличността няма как да бъде хакнат. Освен това, LG са добавили и различни жестове за управление с ръката без да докосвате смартфона – безконтактни контроли.

Разбира се, LG G8 ThinQ има и стандартен сензор за пръстови отпечатъци.

Всички биометрични данни се съхраняват в локално в смартфона.

На практика, можете да отключите смартфона по три начина:
– сензор за пръстови отпечатъци
– 3D лицево разпознаване
– чрез вените на ръката си или Hand ID

За всичко по-горе, се грижат предната 8MPx селфи камера с F/1.7 бленда и ToF камерата (или Z камерата).

На гърба, LG G8 ThinQ има две камери – 12MPx основна камера + 16MPx широкоъгълна камера. Сетъпът позволява и снимането на “видео портрети”, което на практика е видео с боке ефект. Нещо повече, потребителите ще виждат резултата по време на самото снимане, което е супер.

На финала, ето и характеристиките на LG G8 ThinQ:

  • Snapdragon 855 чипсет
  • 6GB RAM
  • 128GB вградена памет
  • слот за microSD карти (до 2TB)
  • 3500 mAh батерия
  • 3.5 мм жак за слушалки
  • USB Type-C порт за зареждане

Очаква се, LG G8 ThinQ да бъде наличен на пазара в САЩ през следващите няколко седмици. Вероятно малко по-късно, ще се появи и в Европа. Цената ще бъде подобна на тази на G7 ThinQ миналата година – около 750 долара в САЩ (вероятно около 750 евро в Европа).