LG и VIVACOM представиха първите в света 3D смартфон с Tri-Dual архитектура и 3D таблет

    Днес, 6 юли 2011 г., LG и VIVACOM представиха в България първия в света 3D смартфон, LG Optimus 3D P920, и 3D таблет. LG Optimus 3D P920 използва Tri-Dual архитектура и има екран, който позволява гледане на триизмерни изображения без очила.

    LG Optimus 3D P920 предлага пълно 3D изживяване, което включва записване, възпроизвеждане и споделяне на 3D съдържание. Тri-Dual архитектурата – две ядра, два канала и двуканална памет, позволява по-добра производителност при работа с няколко приложения едновременно, сърфиране в интернет, гледане на филми или забавление с игри с динамични изображения (с по-висок frame rate). Този смартфон е и сериозна крачка в посока внедряването на 3D технологията във всекидневието на хората.

    За първи път потребителите могат да гледат 3D съдържание без специални очила – навсякъде и по всяко време. Optimus 3D разполага и с бутон, който позволява бързото превключване от 2D към 3D режим, както и възможност за увеличаване и намаляване на 3D ефекта спрямо индивидуалните предпочитания.

    Tri-Dual архитектурата отваря път към един напълно нов свят, що се отнася до функционалността на смартфоните. Вярваме, че LG Optimus 3D ще предизвика голям интерес от страна на потребителите, които искат да се възползват от последните технологии и се интересуват от 3D – поредното голямо предизвикателство пред мобилните устройства”, каза Димитър Вълев, мениджър „Мобилни комуникации” в LG Electronics България.

    LG Optimus стъпва на българския пазар първо в магазините на VIVACOM. Апаратът ще се предлага на лизинг с месечна цена от 31,90 лв., с възможност за разсрочване на плащането за две години и в комбинация със смартфон-плана Net&Call Super Max.

    Тук можете да намерите видео ревю, представящо външния вид и хардуера на LG Optimus 3D.

    LG Electronics и VIVACOM официално представиха и първия 3D таблет LG Optimus 3D, който също позволява създаване, възпроизвеждане и споделяне на 3D съдържание. Таблетът е с 8,9-инчов екран, разполага с вградени Wi-Fi и HDMI 1.4 порт и използва процесора на NVIDIA Tegra 2. VIVACOM стартира продажбата му едновременно с 3D телефона на лизингова цена от 55,90 лв. на месец с двугодишен договор с тарифните линии Traffic L, Traffic XL и Net&Call Super Max.

    Висока производителност с уникалната Tri-Dual конфигурация
    Tri-Dual архитектурата на LG осигурява много по-голяма 3D производителност от конкурентните решения. Други смартфони, включително и тези с двуядрени процесори и по-висока скорост, изпитват затруднения, когато се стигне до реална производителност. Това се дължи на неефективността на едноканалната конфигурация.

    С двуканалната конфигурация трансферът на данни между двете ядра и двуканалната памет се осъществява едновременно, което допринася за чувствително по-бързата работа на смартфона. Така забавлението с игри, филми и 3D съдържание, както и работата с приложения, е доста по-бърза и плавна.

    Пълно 3D изживяване: запис, възпроизвеждане и споделяне на 3D съдържание

    LG Optimus 3D показва голям напредък и по отношение на практичността на 3D технологията. Потребителите могат да снимат и веднага да виждат съдържанието в 3D, без да използват специални очила.

    Смартфонът на LG позволява на потребителите да уловят висококачествено 3D съдържание с 3D технология за стабилизиране на видеото и алгоритъм, който следи за разстоянието между двете камери и, ако се наложи, прави необходимите изчисления, за да намали трептенето по време на запис.