Лийк разкрива датата на появата и цената на Apple Glass

От известно време, слуховете за очилата за добавена реалност (разширена реалност, AR) на Apple зачестяват. И това е напълно в реда на нещата – да не забравяме, че компанията от години работи над AR възможностите и приложения в iPhone. Нещо повече, последният iPad Pro предлага LiDAR камера, която може да се използва за AR приложения, като се очаква, че следващите iPhone 12 Pro модели, също ще имат тази екстра.

Ето какво би могло, да се случи…

AR очилата на Apple, биха могли да заместят смартфона в джоба Ви.. Изцяло или отчасти. Първоначално, най-вероятно, Apple Glass (или както и да ги нарекат), ще работят с iPhone, а на един по-късен етап, биха могли да го заместят. Според информация в мрежата, въпросните ябълкови очила, са по-близо и ще са по-евтини отколкото предполагате.

Джо Прошър споделя, че е видял прототип на Apple Glass!

Коментира, че Apple Glass ще изглеждат като обикновени очила и ще показват информация, която ще “идва” от iPhone. Споделя, че настоящият прототип над който работи компанията, е направен от пластмаса и се зарежда безжично. Не показва реален продукт, споменава че може да има куп промени в дизайна, но едно е сигурно:

Apple AR Glass ще изглеждат като обикновени очила, а не като “плашеща и изглеждаща неестествено технология на лицето Ви.”

Apple Glass

  • Oчилата за добавена реалност на Apple, ще имат LiDAR камера
  • LiDAR информацията от iPhone (iPad) също ще се използва, за да подобри крайния резултат
  • Интерфейсът на Apple Glass, ще се нарича Starboard
  • Потребителите ще контролират очилата с жестове – такива върху джаджата и пред тях
  • iPhone / iPad ще обработват данните и те ще се прожектират на очилата
  • Apple Glass ще може да чете специалните Apple QR кодове, които ще бъдат представено с iOS 14
Не пропускай:  Китай може да се обърне срещу Apple и Qualcomm в защита на Huawei

Според него, Apple са щели да обявят AR очилата като “one more thing…” по време на тазгодишното събитие по представянето на iPhone 12. Проблемите с COVID-19 обаче, ще ги накара да отложат анонса на новия продукт, за началото на 2021 година (Q1, 2021). Появата им по магазините – вероятно през Q4 на 2021 година. Колкото до цената – според Prosser, Apple Glass ще струват 499 щатски долара.