Messenger вече не се нуждае от Facebook акаунт

    Facebook искат всеки да използва Messenger приложението им, дори тези, които нямат и не искат да имат Facebook профил. Това е причината да позволят регистрацията с двете имена име и телефонен номер. След това, Messenger автоматично ще Ви предложи “приятели” въз основа на контактите Ви. Новата функционалност стартира от днес, първо в Щатите, Канада, Перу и Венецуела, а по-късно и в други държави.

    Facebook тестваха регистрации в Messenger приложението си още през 2012 година в Индия. Дейвид Маркъс, шеф на Messenger отдела, е споделил през TechCrunch:

    “Преди две години бяхме по средата на пътя, по който сме поели. Сега, стигаме до “последната миля”, до тези, които искат да използват Messenger, но не искат или не могат да използват Facebook. Това е вид разширена адресна книга. От една страна имате собствените си контакти, а от друга – можете да търсите други потребители в Messenger”

    Маркъс отрича, че това е стратегия на компанията да проникне в Китай или други държави, където Facebook е блокиран. Подкрепя твърдението си, че ако Facebook е блокиран, това означава, че и Messenger приложението също ше е цензурирано (едни и същи IP адреси).

    Какво мислите? Имате ли приятели, които нямат Facebook профил и допада ли Ви идеята, да можете да се свържете, когато тази функционалност достигне до България?