Mi Mix на Xiaomi вече си има имитация

xiaomi-mi-mix-doogee-mix

Странни неща стават в Китай… Xiaomi изпревариха всички топ производители в момента и още миналата година, пуснаха безрамковия Mi Mix като концепция на пазара. Концепция-концепция – колко да е концепция, като смартфонът може да се закупи свободно в Китай…

Китайците бързо си спечелиха слава на компания, копираща продуктите на големите марки (Apple и Samsung). Вече са достатъчно силна компания (дори се развиват по-бързо, отколкото са се надявали) и миналата година представиха въпросния Mi Mix уникат, който не копира никой и нищо. Нещо повече – даде началото на една изцяло нова категория на безрамкови смартфони. Но, това не им помага в този случай…

Вероятно всички сте чели притчата за “Каквото повикало, такова се обадило”? В случай, че не сте – ще я публикуваме най-долу в статията.

Сега обаче, съдбата им е подготвила изненада “Каквото повикало, такова се обадило” и съвсем скоро на пазара ще има имитация на техния Mi Mix от друга китайска компания – Doogee.

Впечатляващият Doogee Mix смартфон също няма рамка около три от страните на дисплея си, но има физически Home бутон и е по-малък (5.5 инчов дисплей, вместо 6.44 в Mi Mix), което дори би могло да привлече повече фенове.

Характеристиките на Doogee Mix са:

  • 5.5 инчов, Full HD, AMOLED дисплей
  • Helio P25 на MediaTek
  • 4GB RAM
  • 64GB вградена памет
  • две камери на гърба – 16MPx + 8MPx
  • 5MPx предна камера (под дисплея, като при Mi Mix)

А за “яките фенове”, ще има и ъпгрейдната версия на Doogee Mix с 6GB RAM и 128GB вградена памет.

Все още няма информация, кога ще се появи Doogee Mix на пазара и каква цена. Но – ще е по-евтин от Xiaomi Mi Mix със сигурност.

И “те така”… Странни неща се случват в Китай.

А както обещахме, ето и притчата за каквото повикало, такова се обадило:

Имало едно време мъж на име Джон, който бил от малък град, произвеждал масло и го продавал в близкия по-голям. В същото време в големия град живеел Марк, който бил собственик на хранителен магазин, но и редовен клиент на Джон.

Всяка седмица Джон доставял по един килограм от домашното си масло на Марк, а той в замяна му давал 1 кг захар, варива или други хранителни стоки. Един ден Марк премерил маслото и видял, че то не е 1 кг а 900 г. Всеки пакет масло тежал със 100 грама по-малко.

На следващата седмица, когато Джон донесъл ново масло, Марк много му се ядосал и започнал да го обижда, да му казва, че е мошеник и че маслото не тежи килограм, а по-малко.

– Ти си измамник, мамиш ме от дълго време с грамажа на маслото, затова напусни магазина ми!

Тогава Джон му отговорил:

– Аз съм беден човек, Марк. Нямам достатъчно пари да купя нова везна, която отмерва точно килограмите. Ето защо обикновено от едната страна слагам един килограм захар, която ти си ми дал, а от другата страна отмервам количеството масло, което да се изравни с това на захарта.

Извод: Каквото дадем на другите, такова ще се върне към нас!