Microsoft търси начин да поправи бъга, позволяващ на SMS да рестартира телефоните

    Microsoft е потвърдил, че бъг в Windows Phone е причината SMS, съдържащ определен текст, да разваля Messaging приложението в телефона и да кара телефона да се рестартира. Това е изключително неприятен бъг и най-лошото е, че потребителите по никакъв начин не могат да се предпазят. Ако някой им изпрати SMS, съдържащ конкретния текст, телефонът се рестартира, а Messaging приложението се разваля. Същото може да се случи, ако някой от техните Facebook приятели публикува въпросния текст на своята стена, а вие сте направили live tile с този приятел. Можем да се радваме, че за момента текстът, повреждащ WP телефоните, не е разпространен, което означава, че за собствениците на такива устройства опасността не е твърде голяма.

    Greg Sullivan е старши продуктов мениджър в Windows Phone подразделението на Microsoft. Ето какво споделя той: “Знаем за проблема и нашите екипи инженери го проучват в момента. Когато имаме по-конкретна информация, ще предприемем съответните действия, за да бъдат нашите клиенти защитени.”

    Надяваме се хората от Microsoft да успеят в скоро време да предоставят на своите потребители ъпдейт, който да оправя този бъг.