Microsoft с предварителни поръчки за Surface Duo смартфона. Стартова цена 1399 долара в САЩ

Surface Duo смартфонът на Microsoft работи с Android операционна система и има два екрана, които се “сгъват” за да бъде по-компактен. Щом устройството се отвори – потребителите могат да работят на двата екрана, които би трябвало да им осигури по-добра производителност. Или поне на това разчитат от Microsoft… Звучи интересно със сигурност – вижте видеото по-горе.

Сега, Microsoft обявиха старта на предварителните заявки за Surface Duo, както и окончателните му параметри.

Като за начало, Surface Duo ще се предлага само в САЩ. Предварителните поръчки вече са стартирали, а смартфонът ще достигне до потребителите към 10 септември. Цената му е 1399 щатски долара за 128GB версия и 1499 долара за 256GB.

Surface Duo работи със Snapdragon 855 чипсет от Qualcomm, има 6GB RAM и 128GB или 256GB вградена памет. Двата дисплея са с диагонал от 5.6 инча с AMOLED матрици, а батерията е с капацитет от 3577 mAh, като се поддържа и бързо зареждане с 18W.

Останалите параметри включват – Android 10 версия на операционната система, една 11MPx камера, сензор за пръстови отпечатъци, поддръжка на Surface Slim Pen и един високоговорител.

Surface Duo няма 3.5mm жак за слушалки и няма NFC чипс, който напоследък стана доста модерен с развитието на финтек компаниите за мобилни разплащания.

Факт е, че Surface Duo изглежда интересно и е подходящ за гийковете. Не се споменава, дали и кога устройството ще бъде налично в Европа. Не е ясна и цената му извън САЩ.. Би могло да се предположи, че в най-добрия случай, към цената в САЩ трябва да се добавят 20% ДДС. Съвсем приблизително, това прави около 3000лв за версията със 128GB вградена памет.

Остава да видим, дали Microsoft ще успеят да убедят потребителите, че Surface Duo (въпреки миналогодишния си хардуер), заслужава тази цена.