Microsoft с предварителни поръчки за Surface Duo смартфона. Стартова цена 1399 долара в САЩ

Surface Duo смартфонът на Microsoft работи с Android операционна система и има два екрана, които се “сгъват” за да бъде по-компактен. Щом устройството се отвори – потребителите могат да работят на двата екрана, които би трябвало да им осигури по-добра производителност. Или поне на това разчитат от Microsoft… Звучи интересно със сигурност – вижте видеото по-горе.

Сега, Microsoft обявиха старта на предварителните заявки за Surface Duo, както и окончателните му параметри.

Като за начало, Surface Duo ще се предлага само в САЩ. Предварителните поръчки вече са стартирали, а смартфонът ще достигне до потребителите към 10 септември. Цената му е 1399 щатски долара за 128GB версия и 1499 долара за 256GB.

Виж още:  Malware за Android се представя като системен ъпдейт

Surface Duo работи със Snapdragon 855 чипсет от Qualcomm, има 6GB RAM и 128GB или 256GB вградена памет. Двата дисплея са с диагонал от 5.6 инча с AMOLED матрици, а батерията е с капацитет от 3577 mAh, като се поддържа и бързо зареждане с 18W.

Останалите параметри включват – Android 10 версия на операционната система, една 11MPx камера, сензор за пръстови отпечатъци, поддръжка на Surface Slim Pen и един високоговорител.

Surface Duo няма 3.5mm жак за слушалки и няма NFC чипс, който напоследък стана доста модерен с развитието на финтек компаниите за мобилни разплащания.

Факт е, че Surface Duo изглежда интересно и е подходящ за гийковете. Не се споменава, дали и кога устройството ще бъде налично в Европа. Не е ясна и цената му извън САЩ.. Би могло да се предположи, че в най-добрия случай, към цената в САЩ трябва да се добавят 20% ДДС. Съвсем приблизително, това прави около 3000лв за версията със 128GB вградена памет.

Виж още:  Clubhouse за Android ще бъде готов през май

Остава да видим, дали Microsoft ще успеят да убедят потребителите, че Surface Duo (въпреки миналогодишния си хардуер), заслужава тази цена.