Microsoft са на път да премахнат езиковите бариери

Автоматичният превод в реално време е неизменна част от много научно-фантастични филми. И докато за нас, това е “чудо“, то за екипът от разработчици на Skype, това е следващото голямо предизвикателство.

Microsoft пуснаха предварителен преглед на Skype Translator, позволяващ видео разговорите да бъдат превеждани от английски на искански и обратно в реално време. Пълната версия на приложението се очаква да излезе скоро и ще добави още езици.

Skype Translator е приложение за Windows 8.1 и може да превежда говоримо английски и испански, и още над 40 езика в случай, че пишете, вместо да говорите.

Skype Translator приложението разчита на самообучаваща се технология, което означава, че колкото повече се използва, толкова по-умно става.

На видео 2 по-горе ще видите две деца на средна училищна възраст, които си говорят, използвайки видео чат с превод в реално време. Едното е в Такома (Вашингтон), а другото от в Мексико Сити.

Изглежда, Microsoft наистина са на път да премахнат езиковата бариера между хората. Предвид, че цялата магия се извършва в “облака“, няма причина, Skype Translator да не се появи и за мобилните ни устройства.