Microsoft свързват Android телефони с Windows 10

continue-in-pc

В последната версия на Windows 10 Insider Preview, Microsoft включват функция за свързване на Android приложенията с техните варианти в Windows.

Сега обяснено по-подробно…

Новата функция “Continue on PC” е подобие на Handoff при Apple, само че вместо връзката iPhone -> Mac, тук имаме странното отношение Android -> Windows.

continue-on-pc-action

Работата с CoP е доста проста:

В категорията Phone в настройките на Windows избирате “Add Phone”, попълвате своя телефонен номер и получавате SMS на вашето Android устройство с линк към приложението Microsoft Apps, което ще ви покаже как работи функцията.

smartphone-continueКогато конфигурацията е готова, всичко е много простичко.

От приложението, което искате да продължите да работите на компютъра си (засега само браузърът е поддържан), натискате бутона за споделяне (Share) -> Continue on PC -> Continue Now. И като с магия, на вашия компютър се отваря Microsoft Edge, зареден със същата страница, която е била отворена на вашия телефон.

Не пропускай:  Открити са хиляди опасни Android приложения в Play Store

Не забравяйте само, че няма да разполагате с тази опция на компютъра си, докато Windows 10 Fall Creators Update не е пуснат официално (нещо, което ще стане към есента, тази година).

Определено функцията е интересна, но някои потребители на Windows Phone реагираха. Защо тази възможност е налична само на Android, а не на Windows Phone?

Joe Belfiore отговаря на този въпрос в Twitter:

Все пак, наистина – едва ли има смисъл да се влагат инвестиции в полезна функция, от която може само 0.1% пазарен дял да се възползва. При това замираща платформа, чието бъдеще не е гарантирано.

автор: Никола Николов (с благодарности)