Microsoft ще представят Windows 9 на 30 септември

От доста време в мрежата се говори за предстоящия анонс на Windows 9. Според слуховете, точно тогава Microsoft смятат да променят името на мобилната си операционна система от “Windows Phone” на “Windows”, като доказателство за това е снимката горе.

Въпреки, че следващият голям ъпгрейд ще стартира вероятно през април 2015 година, Microsoft са насрочили събитие още този месец, на 30 септември в Сан Франциско. На презентацията, корпоративният вицепрезидент на компанията Joe Belfiore и изпълнителният вицепрезидент Terry Myerson ще покажат “Technical Preview” на следващата голяма версия на Windows.

Към момента не се знае много за новия Windows 9, но някои от новостите ще са присъствието на Cortana (съдейки по скрийншота долу) и добавянето на няколко десктопа. Очаква се, Microsoft да унифицира Windows за различните устройства (от смартфоните до десктоп компютрите), като вероятно ще промени само интерфейса за различните устройства. Десктопите ще получат по-малко Metro UI и повече традиционно десктоп изживяване, докато таблетите и смартфоните – повече Metro UI.

Очакваме събитието с нетърпение.
снимки: PhoneArena (1), (2)