За Windows Phone 8 платформата на Microsoft

    Предстоящата да излезе версия на мобилната платформа на Microsoft поддържа процесори с две, четири и осем ядра и карти памет, които дават възможност на потребителите да увеличат паметта на устройство си, където да съхраняват своите файлове. Windows Phone 8 ще излезе на пазара тази есен. Мобилната платформа може да работи на устройства с WVGA, WXGA и 720p екрани. Това означава, че можем да видим Windows Phone 8 устройства от различен ценови клас.

    Платформата ще поддържа NFC. От Microsoft са създали собствен Wallet hub, който поддържа NFC плащания. Той позволява на потребителите да съхраняват информация за своите кредитни карти, карти за членство и карти за редовни потребители.

    В Windows Phone 8 платформата ще видим и някои естетични промени. От Microsoft са преработили началния екран. Сега на него могат да бъдат поставени повече live tile-чета от преди, като екранът е запълнен от край до край. Потребителите ще могат напълно да персонализират tile-четата, да променят техните размери и ги поставят на мястото, на което желаят. Това е и единственият елемент от новата версия на мобилната платформа, която ще достигне до настоящите Windows Phone устройства. Тя ще бъде част от ъпдейт до версия 7.8. (update: видео на колегите от wmpoweruser, демонстриращо новията Start Screen на Windows Phone 8 (7.8))

    Критиците харесват мобилната платформа на Microsoft, защото тя е user friendly, като в същото време е различна от останалите мобилни платформи. Недостатък на платформата беше фактът, че работеше на доста остарял хардуер, който не съответстваше на хардуера на конкурентните устройства. Друг недостатък е малкият брой приложения за мобилната платформа. Заедно с новата версия на Windows Phone, от Microsoft ще предоставят на производителите възможността да създадат страхотни устройства. От компанията се надяват разработчиците на приложения също да обърнат внимание на новата платформа.

    Windows Phone 8 ще използва общо Windows Core, което ще направи по-лесно създаването на приложения за платформата и ще направи разликите между десктоп и мобилните приложения минимални. Тези иновации ще бъдат от полза за разработчиците, създаващи приложения за компютри и мобилни устройства, като ще им позволи да достигнат до по-широка аудитория. По-голямата леснота и възможността за привличане на повече потребители могат да привлекат разработчиците на софтуер.

    Windows Phone 8 е най-голямата еволюция на мобилната платформа на Microsoft до момента. Множеството нови устройства, които ще се появят на пазара малко след излизането на новата версия на платформата, биха могли да помогнат на платформата да заеме по-стабилна позиция на мобилния пазар.

    От Microsoft работят от доста време по Windows 8 и Windows Phone 8 платформите и подготвят множество продукти, които ще използват тези платформи. Скоро компанията ще представи своите нови десктоп и мобилна платформа.

    Източник: www.mobiledia.com