Microsoft пуснаха Xim за споделяне на снимки за Windows Phone, Android и iOS

Microsoft представиха новото Xim приложение за споделяне на снимки за Windows Phone, Android и iOS. Xim позволява да споделяте лесно снимки с Ваши приятели, като акцент в приложението е, че този който споделя снимки с приятелите си, може да ги сменя и наблюдаващите в реално време да гледат същата снимка, която той гледа.

Xim е новият начин на Microsoft за споделяне на снимки. Работи еднакво добре с един или няколко “наблюдателя” едновременно. Новият начин решава и един основен проблем при разглеждането на снимките. В случай, че не желаете другите да гледат всичките Ви снимки (може да има лични такива), просто споделите само тези които желаете, през Xim.

Гледащите” или “наблюдателите” не е задължително да имат инсталирано Xim приложение. На практика те получават линк и преглеждат цялата информация онлайн през браузъра на устройството си.

Можете да избирате снимки, които да споделите от различни източници – намиращи се локално на смартфона Ви, Instagram, Facebook или дори OneDrive. Просто трябва да изберете снимките, които искате да споделите и след това приятелите към които ще споделяте.

Можете да споделите с приятели по име, телефонен номер или мейл. Може би именно наличието на телефонен номер, което предполага изпращане на СМС с линк към стрийма със снимките, обяснява наличието на приложението единствено в САЩ за момента (вероятно сключени договори с мобилни оператори за безплатни СМС-и). Въпреки, че приложението не е налично в българските магазини за приложения, вероятно лесно ще можете да се сдобиете с apk-файл за Android или просто да смените пазара в Windows Phone устройството си към щатския пазар за приложения.

Имайте предвид, че стриймът със снимките, изпратен през Xim приложението, изтича след кратък интервал от време.