Минг-Чи Куо: iPhone 8 няма да има Touch ID и ще е ограничен откъм цветови опции

iphone-8-parts-come-together
Benjamin Geskin

Анализаторът на KGI Securities, Минг-Чи Куо, е направил 10 прогнози, свързани с дебюта на следващите три ябълки – iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone 8. Прогнозите му, до голяма степен съвпадат с всички слухове които сме чували през последните няколко месеца, но все пак – има какво ново да се научи.

Според Минг-Чи Куо, iPhone 8 ще има edge-to-edge дисплей, ще се предлага в ограничени цветови варианти и няма да има Touch ID сензор за пръстови отпечатъци. Куо заявява още, че iPhone 8 ще има “най-високото дисплей към корпус съотношение от всеки друг смартфон до момента”, като ще е благодарение на драстичното намаляване на рамките около дисплея.

Прогнозите му продължават с заявлението, че iPhone 8 няма да има физически Home бутон. Твърди още, че юбилейния iPhone няма да има вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци (Touch ID). На практика, Куо смята че iPhone 8 изобщо няма да има сензор за пръстови отпечатъци, като вместо него, Apple ще добавят усъвършенствани функции за сигурност, като “3D разпознаване на лица”. Обяснява причините за това, с техническите предизвикателства в вграждането на сензора за пръстови отпечатъци в дисплея.

“Предполагаме, че OLED моделът няма да има технология за разпознаване на пръстови отпечатъци, като причините за това са:

 • дизайнът с дисплей на цялата лицева част, не работи със съществуващата технология за капацитивно разпознаване на пръстови отпечатъци”
 • сканирането на пръстовите отпечатъци от вграден в дисплея сензор, все още има предизвикателства за решаване като – изискване за по-сложен дизайн на пикселните панели, разочароващ резултат при сканиране през OLED панела (въпреки, че е по-тънък от LCD панела) и по-слаба сканираща ефективност”

Всъщност, ето всичко което е казал Минг-Чи Куо:

 1. Apple ще пуснат три модела iPhone през втората половина на 2017 година. Единият от тях, ще е с 5.8 инчов OLED дисплей (използваеми 5.2 инча), а останалите два ще са съответно с 4.7 и 5.5 инчови LCD дисплеи.
 2. iPhone 8 с OLED дисплей, ще има най-високото съотношение “дисплей към корпус” за всеки съществуващ към момента смартфон. OLED моделът iPhone, ще се предлага с виртуален Home бутон, който няма да включва Touch ID сензор за пръстови отпечатъци
 3. OLED iPhone-ът ще има триизмерно разпознаване на лица и подобрена предна камера
 4. iPhone 8 и 5.5 инчовият iPhone, ще имат 3GB RAM заради двете камери на гърба. 4.7 инчовият модел ще е с 2GB RAM
 5. И трите модела ще се предлагат със 64GB и 256GB вградена памет
 6. И трите модела ще са с Lightning порт за зареждане, но ще има вграден USB-C чип за поддръжка на бързо зареждане
 7. Изходната мощност на говорителите на OLED модела, ще създават по-добри стерео ефекти
 8. За да запазят идеята за бутиково изпълнение, OLED моделът ще се предлага в по-малко цветови варианти от LCD моделите
 9. Apple ще представят и трите модела през септември. OLED моделът ще закъснее с появата на пазара. Възможно е до 2018 година
 10. До края на 2017 година ще са произведени около 80-85 милиона броя от LCD и OLED iPhone-ите
Не пропускай:  iOS 13.5 е налична за iPhone. Включва две функции в пряка връзка с COVID-19