MIUI 11 ще има нови икони, Power Saving режим и ще се бъде наличен през месец юни

Януари тази година, Xiaomi обявиха че са започнали разработването на следващата MIUI 11 версия на потребителския си интерфейс. Сега пък, са отговорили на някои въпроси, зададени им от потребителите.

Много от феновете на Xiaomi смятат, че системните икони и цялостният стил на интерфейса, не е претърпял кой знае какви промени още от MIUI 6. С MIUI 11, продуктовият менуджър на Xiaomi, Лиу Минг, коментира че планира нови икони и промени в дизайна, което ще помогне на потребителите да се справят с “визуалната умора”.

Освен иконите и дизайна, MIUI 11 ще носи и нов Power Saving режим, който ще удължи живота на батерията, когато остава съвсем малко енергия. Веднъж активиран, ще работят само най-основните функции и екранът ще става черно-бял. MIUI 11 ще има и подобрен Dark Mode, които ще достигне и до други приложения, включително браузърите.

Не пропускай:  Mi 10. Проверка за силата на бранда

Xiaomi разкриват и други интересни функции, като автоматично изтриване на скрийншоти след споделяне, оптимизация на лентата за известия и поддръжка на приложения в малък прозорец (вероятно става въпрос за pop-up приложения).

MIUI 11 ще започне да се разпространява през месец юни, тази година, но не се споменава кои ще са първите устройства, които ще го получат. Според предишни лийкове, MIUI 11 ще достигне до голям брой смартфони на Xiaomi, включително Redmi Note 5, Redmi Note 5 Pro, Redmi Note 6 Pro, Redmi 5A, Redmi 6, Redmi 6A, Redmi 6 Pro, Redmi Note 7, Redmi Note 7 Pro и други.