[PR] Мтел интегрира система за видеонаблюдение в Перник

Мтел, част от A1 Group, интегрира съвременно решение за видеонаблюдение в Перник. Целта на системата е да осигури по-сигурно място за живот на хората в града, като намали значително престъпността и нарушаването на обществения ред.

Системата беше представена на събитие за медии, на което присъстваха Вяра Церовска, кмет на община Перник, Валентин Радев, министър на вътрешните работи и Иван Иванов, старши директор „Корпоративни продажби” на Мтел.

Новата мрежата включва 50 камери за денонощно видеонаблюдение, които са монтирани в различни точки на града. Устройствата засичат данни за МПС чрез разчитане на регистрационни номера, имат възможност за периметрова охрана, както и аларми при засичане на нередности.

„Радваме се, че Перник е поредният български град, който ни се довери и избра нашата система. Решенията за видеонаблюдение, които предлагаме, помагат на много общини у нас да осигурят по-спокоен живот на своите жители и да се справят много по-бързо с проблемите с престъпността”, сподели Иван Иванов от Мтел.

„Видеонаблюдението беше една от нашите основни задачи при встъпването ми в длъжност. Надявам се да успеем и да намалим престъпността, да осигурим едно по-сигурно място, да направим хората по-отговорни и по-ангажирани”, коментира Вяра Церовска.

Перник е една от 132 общини у нас, с която Мтел си партнира успешно, като предлага пълно портфолио от телекомуникационни решения – гласови услуги, мобилен интернет, фиксирани услуги, ИКТ решения, услуги за сигурност и наблюдение.

В края на 2017 г. системата за видеонаблюдение, която телекомът интегрира в Монтана, помогна за залавянето на престъпници чрез засичане на данни за МПС. Отново в Монтана Мтел представи за пръв път у нас умни решения за градска среда с помощта на Narrowband IoT (NB-IoT) технология. По време на събитието телекомът демонстрира възможности за контрол на въздуха, управление на отпадъци, интелигентно осветление и умно паркиране.

Стратегията на Мтел е да помогне на общините в България, като им предложи умни решения за градска среда с помощта на Narrowband IoT технология. Това ще направи живота на хората по-добър и ще оптимизира до значителна степен годишните разходи за сметосъбиране, осветление, контрол на въздуха, паркиране, видеонаблюдение и др.