Вече не е необходима покана за Google+

    Вчера, на 20 септември, Google отвори своята социална мрежа, Google+, за всички потребители. Вече можете да се регистрирате и да тествате Google+ без да имате покана. Компанията не само отвори социалната мрежа за всички потребители, но е сложила една доста голяма стрелка на екрана на Google.com, която сочи към линка към Google+. Няма начин някой потребител да я пропусне.

    Освен това, Google представи някои нови неща, свързани с Google+. Google+ проектът премина 90 дневен тестов период. Пред този период услугата можеше да бъде тествана само, ако потребител получи покана. Което ограничаваше броя на потребителите, които можеха да тестват услугата. За тези 90 дни компанията твърди, че е направила 91 различни подобрения в Google+. Сега тя представи още 9 подобрения, като общият им брой става 100. Ето ги и тях:

    92. Hangouts за телефона. Помните ли Hangouts какво бяха? Те позволяват на хората да провеждат групов видео чат и първоначално се поддържаха само от компютърната версия на Google+.

    93. Hangouts On Air. Вече можете да излъчвате вашите hangouts. Както и до сега, в един Hangout могат да се включат максимално 10 потребителя. Ако изберете опцията On Air, към този Hangout ще могат да се включат неограничен брой потребители, като те няма да могат да участват в него, а само да гледат. Ограничението от общо 10 потребителя, които ще участват остава.

    94, 95, 96, 97. Hangouts with extras. Към Hangouts са добавени някои екстри.

    94. Hangouts Screensharing. Позволява на потребителите да споделят с останалите участници това, което виждат на екрана на своето устройство.

    95. Hangouts Sketchpad. Потребителите могат да рисуват, скицират, да надраскат нещо и да го споделят с останалите участници.

    96. Hangouts Google Docs. Позволява да споделите Google Docs с останалите участници.

    97. Hangouts Named Hangouts. Позволява създаването на публичен Hangout с конкретна тема.

    98. Hangouts APIs. Компанията предостави Hangouts APIs на разработчиците, които да използват в своите приложения.

    99. Search in Google+. Търсите нещо. Напишете го в полето за търсене на Google+ и резултатите от търсенето ви ще се появят.

    100. Всеки може да се регистрира в Google+—няма нужда от покана. През последните 12 седмици Google тестваше своята Google+ услуга. Тестовият период, през който беше необходима покана, за да се регистрирате в Google+ приключи.