Наградени в няколко категории за мобилната 2008

    dialaphone представят серия от награди на база топ новини за мобилни телефони, истории, нововъведения и клюки през изминалата година.

    Мобилна филмова звезда на 2008.
    Номинации: Nokia 5800 Xpress Music (за The Dark Knight), Sony Ericsson C902 (заQuantum of Solace) и Аpple iPhone 3G (за Sex and the City).
    Победител: Nokia 5800 Xpress Music!
    На пръв поглед тази категория е трудна за отсъждане, но само ако погледнем филмите, никак не е трудно да се определи победителя.
    Най-голямата мобилна шега на годината

    Номинации: LG и Sony Ericsson

    Победител: Sony Ericsson
    Тази година забавното от страна на LG дойде, когато те въведоха телефон с име LG Bikini рекламиран от…. момичета по бикини. Защо не спечелиха тогава? Защото броя на телефоните на SE, които попадаха в Интернет и впоследствие бяха отказвани/не лансирани/отлагани е наистина невероятен начин да се пошегуваш с потребителите.
    Най-голямото въздействие върху мобилната индустрия

    Номинации: Apple, HTC и Google Android

    Победител: Google Android!
    Apple iPhone 3G пуснат през тази година е подобрена версия на първия iPhone, така че през тази година те нямаха такова революционно въздействие и въпреки че HTC пуснаха някои фантастични телефона през изтеклата година и станаха по-популярни, то все пак не може да се каже, че имат най-голямо влияние. Android печели в тази категория, а неговото влияние предстои да се усеща все повече и повече.

    Най-шумното лансиране на мобилен телефон:

    Номинирани: Apple iPhone 3G, BlackBerry Storm и T-Mobile G1.
    Победител: Apple iPhone 3G
    Опашки от ентусиасти висяха посред нощ до магазините в очакване на първия ден на култовия втори iPhone. Просто няма как да не спечели в тази категория

    Награда за магически номер на 2008

    Номинирани: 8, 480×800 и 4.7.0.65.
    Победител: Тазгодишния магически номер е…..8
    HTC Touch HD може и да успя в предоставянето на интересна екранна резолюция, докато BlackBerry Storm правиха скучни фърмуеър версии, а победителят успя в продаването на все повече и повече телефони, съдържащи него в себе си. Да се замислим, ако желаете да притежавате камерафон, то със сигурност 8 щяха да са мегапикселите на него, които щяхте да предпочитате.

    Слух за телефон, който така и не е видял бял свят:

    Номинирани: Zune Phone, PSP Phone, iPhone Nano
    Победител: PSP Phone
    Едно от нещата, които свързва трите устройства е, че те всички са били отречени официално. Победител е PSP Phone, заради броя на „coming soon” датите Christmas 2007, Q1 2008, Q4 2008, Christmas 2008 плюс няколко за 2009.

    Награда в категория „Ще го пуснем, когато сме готови” за най-дълго обмислен период:

    Номинации: Sony Ericsson Xperia X1, Nokia 5800 Xpress Music и BlackBerry Bold.
    Победител: Кой друг ако не Sony Ericsson Xperia X1

    Удивително, но X1 беше анонсиран официално през февруари 2008 и в последствие лансиран през октомври, побеждавайки съответните периоди май-октомври на Bold.
    Мобилна операционна система на годината BlackBerry OS 4.7, Symbian S60 v9.4 5th Edition и Mac OS X (iPhone 3G).