Nexus 7 и Galaxy Nexus получават Android 4.1.1 Jelly Bean

    Можем да зарадваме притежателите на Nexus 7 – Google е започнал да разпространява ъпдейт до Android 4.1.1 Jelly Bean, build JRO03C, включващ Google Wallet. Собствениците на Galaxy Nexus (HSPA+ версията), също могат да ъпдейтнат своите устройства до Android 4.1 Jelly Bean.

    Ето какво се казва на Nexus страницата в Google+:

    Jelly Bean прави всичко да изглежда бързо и гладко. Нотификациите могат да се отварят и да извършват действия, widget-ите са магически, а клавиатурата е по-умна и точна: http://www.android.com/whatsnew/

    Jelly Bean представя преработено изживяване при търсене, с нов потребителски интерфейс и по-бързо гласово търсене. Можете да напишете своето запитване или просто да зададете въпрос на Google. Google може да отговори, като предостави точен отговор, ако го знае, както и да изброи резултатите от търсенето.

    Google Now е част от ъпдейтнатото Google приложение, то ви предоставя точната информация в точния момент. Google Now ви казва прогнозата за времето за деня преди да започне вашия ден, какво очакване да имате за натоварването на трафика преди да тръгнете за работа или резултатите от мачовете на вашия любим отбор. Няма нужда да търсите: картите се появяват в момента, в който ви трябват най-много.

    Ако притежавате Galaxy Nexus HSPA+ устройство, ще получите уведомление да ъпдейтнете през следващите няколко дни. Предстои Jelly Bean за: всички Galaxy Nexus устройства, Nexus S, Motorola Xoom и, разбира се, Nexus 7, който ще излезе на пазара с Jelly Bean по-късно през месеца.