Nokia 5233 екплодира, убивайки тийнейджърка

  18 годишната тийнейджърка Ума Орам е починала в Индия, след като е разговаряла с роднина от Nokia 5233. По време на разговора, Ума е включила смартфона към зарядното устройство и телефонът избухва. Според информацията в мрежата, Ума изпада в безсъзнание, отведена е в местна болница, където почива.

  Nokia 5233 е пуснат на пазара през 2010 година. Въпреки това, той все още се продава в индийския Amazon за 2999 рупии, което е около 46 щатски долара.

  HMD Global (домът на новите Nokia телефони), са публикували изявление с което рязко се разграничават от случая, разяснявайки че това не е телефон, който те са създали. И е така… Nokia 5233 е модел на 8 години и няма нищо общо нито с преминаването на Nokia под шапката на Microsoft, нито с HMD Global. На практика, не е съвсем ясно, кой трябва да носи отговорността за смъртта на Ума Орам.

  Трагичния край ни кара да се замислим, колко крехък е човешкия живот. Единственото, което можем да направим, е да Ви препоръчаме да не разговаряте по телефона, докато той се зарежда. И не говорим за конкретен бранд… При всеки от тях, може да се случи дефектна бройка.

  Просто не говорете, докато зареждате.

  Почивай в мир, Ума.

  СПОДЕЛИ
  359GSM.com
  Фенове сме на джаджите.