[Press Release] Nokia Asha 310 дебютира с две SIM карти и WiFi

    Nokia представи днес смартфона Nokia Asha 310 с две SIM карти и WiFi поддръжка, който позволява на потребители да извлекат максимума от Интернет на по-достъпна цена. Мощната комбинация от Dual SIM и Wi-Fi в едно устройство дава на потребителите най-доброто от двата свята, като предлага гъвкавост, за да се насладят на мобилните изживявания, докато успешно управляват своите разходи. Nokia Asha 310 също идва в пакет с отлични приложения и игри, които са отличителен белег на гамата Nokia Asha.

    Сменяйте SIM картите, за да подхождат на начина ви на живот

    С вградената Easy Swap Dual SIM технология на Nokia, потребителите могат да използват външния слот на Nokia Asha 310, за да поставят допълнителната SIM карта и да запазят основната SIM карта на мястото зад батерията. Nokia Asha 310 поставя контрола в ръцете на потребителя, благодарение на възможността за превключване между SIM карти за лична употреба или работа, без да се изключва телефона. Те могат също така да сменят SIM картите, докато са в движение, за да се възползват от най-добрите налични тарифи по време на пътуване. Технологията Easy Swap Dual SIM прави възможно прехвърлянето и съхраняването на уникални профили за до пет SIM карти. Потребителите могат да определят SIM карти за текст, глас и данни и да превключвате между тях за тяхно удобство.

    Свободата да правите повече онлайн с Wi-Fi

    Поддръжката на Wi-Fi в Nokia Asha 310 предоставя на потребителите бърз и лесен начин да се насладят повече на онлайн изживяванията, включително чрез стрийминг на видеоклипове от YouTube и изтегляне на 40 безплатни EA Games от Nokia Store. Способността да се свържат към различни безплатни Wi-Fi точки, независимо дали са у дома или на път, означава, че потребители не са ограничени от техния тарифен план за пренос на данни.

    Nokia Asha 310 идва с предварително инсталиран Nokia Browser Xpress, който осигурява бързо и плавно сърфиране и поддръжка на хиляди уеб приложения. Nokia Xpress Browser компресира до 90% от данните от интернет, спестявайки пари на потребителите.

    Новата Nokia Asha 310 с Wi-Fi дава на потребителите различни мобилни изживявания още с изваждането й от кутията или веднага след като посетят Nokia Store:

    Общувай

    • Свържете се към социалните мрежи чрез предварително заредени Facebook и Twitter приложения
    • 24/7 онлайн чат с приятели и eBuddy нотификации, които моментално уведомяват за новите разговори
    • Използвайте популярните имейл услуги, включително Yahoo!, Gmail и други

    Откривай

    • Богато и надеждно навигационно изживяване с предварително зареденото приложение Nokia Maps, което работи както онлайн, така и офлайн
    • Намери повече интересни места, с помощта на уеб приложението Nokia Nearby о после сподели плановете си с приятели във Facebook
    • Още приложения, като Foursquare от Nokia Store, където има над 125,000 приложения за устройствата с Series 40, включително и смартфоните Asha

    Забавлявай се

    • Стрийминг на видео съдържание от YouTube
    • Подарък от 40 безплатни EA игри, достъпни за сваляне от Nokia Store
    • Приключенско, спортно и лайфстаил съдържание от екслузивното за Nokia приложение World of Red Bull, също достъпно в Nokia Store

    „Nokia Asha 310 допълнително укрепва портфолиото от Asha устройства на Nokia. Гамата Nokia Asha се състои от 15 модела, които успешно предоставят на потребителите присъщите за смартфоните функции като Wi-Fi, видео стрийминг, социални мрежи, бързо мобилно сърфиране, приложения и игри, при това на конкурентни цени “, заяви Нийл Шах, старши анализатор, Strategy Analytics.

    “Nokia Asha 310 е първият по рода си смартфон на Nokia, който предлага едновременно технологията Easy Swap Dual SIM и Wi-Fi. Той предоставя на потребителите най-доброто от двата свята, позволявайки им да се разделят работата и забавленията, и да говорят на по-достъпна цена с приятели, които са абонати на други мобилни мрежи “, каза Тимо Тойканен, изпълнителен вицепрезидент за мобилните телефони Nokia. “Поддръжката на Wi-Fi дава на потребителите свободата да се насладят на много повече от мобилния Интернет в сравнение с конкурентните устройства в тази ценова категория.”

    Най-новото допълнение към гамата от сензорни смартфони Asha, Nokia Asha 310 разполага с 3-инчов устойчив на надраскване, капацитивен сензорен екран, който допълва изискания дизайн. Устройството се отличава с 2-мегапикселова камера и 4GB карта памет*, като поддържа до 32GB външна памет.

    Nokia Asha 310 се предлага в черно, бяло и златисто и се очаква да се появи в Азия, Индия, Близкия изток, Африка и Бразилия през първите три месеца на 2013.

    * В Бразилия, Nokia Asha 310 ще разполага и с 2GB карта памет.