Nokia ще представят D1C в две версии на мобилния конгрес в Барселона

  Въпреки, че Nokia не са това което бяха преди 15 години, името им все още предизвиква лоялност сред доста потребители. След поредица от години на падение и последвалото неуспешно партньорство с Microsoft, Nokia най-после са готови да се завърнат на мобилния пазар. Разбира се, в партньорство с Foxconn и Android смартфон. Оказва се обаче, че в началото на 2017 година, ще видим не един, а цели две устройства под името Nokia D1C.

  След неуспехите си през последното десетилетие, Nokia са решили “да играят на сигурно” и D1C смартфоните, ще са позиционирани долната част на средния клас, със своя Snapdragon 430 чипсет и Full HD дисплеи.

  Новото в случая е, че ще има две версии на Nokia D1C, като разликата между тях ще е размера на дисплея, RAM паметта и камерата.

  Базовата версия (Nokia D1C) ще има 5 инчов дисплей с FHD резолюция, 2GB RAM и 13MPx основна камера. Plus-версията (Nokia D1C Plus) ще има 5.5 инчов Full HD дисплей, 3GB RAM и 16MPx основна камера.

  Говори се, че освен двете версии на D1C, Nokia ще представят и таблет на мобилния конгрес в началото на 2017 година (27 февруари – 2 март). Логично е да очакваме Android 7.0 Nougat, но – времето ще покаже.

  източник