Още информация за предстоящите смартфони от Nokia и Foxconn

    Лийк разкрива още информация за следващите Android смартфони от Nokia и Foxconn. Те носят бранда на Nokia на гърба и на лицевата си част, имат метални корпуси и леко заоблени ъгли.

    Единият смартфон, Nokia с кодово име P, има стандартен размер камера сензор и LED светкавица на гърба. Последната, прекъсва една от двете ленти за антените на гърба на устройството, което доказва, че използваният материал е метал.

    Според MyDrivers, този смартфон ще бъде флагман със Snapdragon 835 чипсет на Qualcomm и цели 6GB RAM. Говори се още, за Carl Zeiss оптика на 23MPx-овата камера. Интересното в случая е, че под камерата не се вижда сензор за пръстови отпечатъци, което е най-малкото странно за смартфон от този клас. Разбира се, не е изключено сензорът за пръстови отпечатъци, да се намира на лицевата страна, но – времето ще покаже.

    Няма снимки на второто устройство. Това е познатият и очакван от мнозина смартфон с кодово име D1C. Nokia D1C ще принадлежи към средния клас смартфони с далеч по-ниски хардуер и цена. Очакваме Snapdragon 430 чипсет с Adreno 505 графичен ускорител, 3GB RAM, дисплей с Full HD резолюция, 13MPx основна камера, 8MPx предна камера и 32GB вградена памет.

    Предполага се, че Nokia ще представят двата смартфона, по време на Мобилния Конгрес в Барселона (MWC 2017) в края на месец февруари.