Nokia купува HTC?

    След избирането на нов CEO на Nokia, компанията шокира света на мобилните телефони, когато обяви, че ще работи с Microsoft и ще използва мобилната платформа на компанията в своите бъдещи устройства от висок клас. Сега изглежда, че Nokia ще шокира отново света. Попаднахме на снимка на документ, според който изглежда, че Nokia смята да купи своя конкурент HTC.

    HTC е един от най-големите производители на Android смартфони. Компанията предлага и Windows Phone 7 устройства. Потребителите на Android HTC телефони, вероятно ще бъдат много разочаровани, че Nokia смята да спре Android серията телефони на HTC. Това ще намали пазарния дял на Android на пазара са смартфони.
    Nokia няма да може сама да купи HTC, която е голяма и скъпа компания. Изглежда, че Microsoft също ще участва в сделката. Тази сделка ще позволи на Microsoft сериозно да намали влиянието на Google и тяхната мобилна платформа (Android) върху пазара на смартфони, като в същото време делът на Windows Phone 7 устройства ще се увеличи значително.

    Информацията е получена от лично писмо от Stephen Elop до Steve Ballmer, в което са очертани плановете за действие. Нито една от засегнатите компании не е коментирала евентуалната сделка, но съдържанието на писмото е доста ясно. Предлагаме ви, за да получите повече информация, да видите копие от писмото.


    Източник: www.mobilegazette.com

    Заб. Информацията за възможна покупка на HTC от Nokia и Microsoft е само първоаприлска шега.