Привет на Nokia Lumia 820 и Lumia 920 PureView


    Вчера, в мрежата се появиха снимки на предстоящите да излязат Nokia Lumia 820 и Nokia Lumia 920 PureView. Снимките разпространи twitter потребителя evleaks, както и съобщи за някой от основните им характеристики.

    Според него, Nokia Lumia 820 ще бъде пряк наследник на Nokia Lumia 800 (което е доста логично), и предвид, че няма да е топ модела на компанията, а по-скоро ще спада към средния клас, ще има екран с резолюция 480х800 пиксела. Разбира се, отново ще бъде със същия unibody дизайн (едно цяло парче пластмаса), както и в оригинала. Nokia Lumia 820 ще има 4.3 инчов екран и LED светкавица на гърба.


    Втората снимка, пусната от evleaks се отнася до Nokia Lumia 920 PureView. Както се вижда от заглавието, телефонът ще разполага с технологията на Nokia – PureView. Едва ли от Nokia са успели да съберат големия 41MPx сензор в тънкото тяло на Lumia 920, което означава, че най-веротно ще видим PureView технологията на по-малък сензор (например 16MPx). Nokia Lumia 920 PureView ще има 4.5 инчов екран и се предполага за резолюция 1280 х 720 пиксела и отново има LED светкавица, но ако забележите, разположението и е различно от това на Lumia 820.

    Няколко часа по-късно, китайски сайт за фенове на Windows Phone операционната система, публикува снимки, твърдящи, че са от реално Nokia устройство. Предполага се, че става въпрос за Nokia Lumia 820. Тук е мястото да отбележим, че render-а на Lumia 820 има разлики със снимките от weloveWP и като пример, можете да видите разположението на светкавицата и цялата област около камерата. На снимките с реалното устройство, областта около камерата, наподобява доста на това при Lumia 800.


    Публикувани са няколко снимки, показващи напълно работещ Nokia Windows Phone 8 телефон (v. 8.0.9735.0). Едната от снимките показва едва 335MB RAM, което означава, че устройството вероятно ще бъде с общо 512MB RAM.


    Това са клюките на тема Nokia и Windows Phone 8 на този етап. Какво точно ще се случи, ще видим на 5ти септември (след няколко дни). Следим темата с интерес и ще Ви държим в течение.