Още подробности за Nokia Lumia 920

    Lumia 920 е най-новият флагшип телефон на Nokia, който компанията представи миналата седмица. Един от най-големите плюсове на телефона е неговата PureView камера с оптична стабилизация. Но за съжаление Full HD видео камерата може да записва само моно звук, въпреки наличието на специални микрофони (HAAC), разработени частично от Nokia за техния 808 PureView телефон.

    Решението телефонът да може да записва само моно звук е изненадващо. Nokia се опитва да убеди потребителите, че Lumia 920 може да прави страхотни снимки и видео. В камерата на телефона е използвана специална технология за оптична стабилизация на изображението. Единственото хубаво нещо, което можем да видим в ограничението за запис само на моно звук е, че изглежда, че това ограничение е софтуерно, не хардуерно. А това означава, че компанията би могла да позволи на потребителите да заснемат stereo звук след ъпдейт на firmware-а. Damian Dinning, Nokia, споделя, че звукът вероятно ще бъде по-добър от всичко останало, въпреки, че е моно.

    Друга интересна подробност, която открихме за Lumia 920 (и Windows Phone 8), е че потребителите ще могат да избират до 5 приложения, които да могат да показват малки нотификации на lock екрана.

    Очакваме Microsoft официално да представи възможностите на Windows Phone 8 на 29 октомври.