Nokia планира Windows Phone устройства по-евтини от Lumia 610

    Stephen Elop, изпълнителният директор на Nokia, е споделил с инвеститори, че компанията смята да конкурира популярната мобилна платформа Android, както в сегмента с мобилни телефони от висок клас, така и в сегмента с бюджетните устройства.

    Ето част от нещата, които Stephen Elop е споделил: “Трябва агресивно да конкурираме Android”. “Цената за сегмента с ниски цени е важна част от това (конкуренцията)”. Компанията ще „разшири асортимента от устройства на цени, които преследваме с Lumia.“ “Ние вече бяхме планирали да паднем под 610”. Според изпълнителният директор на Nokia, компанията вече е открила как да стигне дори по-далеч от очакваното.

    Трябва да напомним, че устройствата, използващи мобилната платформа на Microsoft, Windows Phone, трябва да отговарят на хардуерните изисквания, поставени от Microsoft. Ще бъде интересно, да видим как от Nokia ще успеят да предложат на пазара устройство, отговарящо на тези изисквания, като в същото време цената на устройството да бъде по-ниска от цената на Lumia 610.