Nokia X50 ще бъде новият флагман на компанията

HMD Global официално променят начина по който ще именоват смартфоните си. Новият подход вероятно преминава през X плюс номер или G плюс номер. Преди няколко седмици, компанията представи Nokia G10, Nokia G20, Nokia X10 и Nokia X20. Има и C-серия със смартфони в ниския ценови сегмент..

Нито един от изброените по-горе устройства обаче, не беше кой знае колко впечатляващо…

Според последните слухове в мрежата, HMD Global подготвят нов, премиум смартфон, който успешно да се конкурира с устройствата на другите брандове. Името му ще бъде Nokia X50.

Информацията идва от Nokiapoweruser и гласи, че новият X50 ще може да се причисли към високия клас на Nokia, въпреки че най-вероятно няма да е с най-добрия чипсет на пазара. Очаква се 108MPx основна камера на Samsung и Snapdragon 775 чипсет на Qualcomm.

Виж още:  [PR] Nokia G10 вече във Vivacom

Информацията за Snapdragon 775 чипсета, все още е доста оскъдна. Знае се само, че ще е разработен по 5nm технологичен процес и ще носи подобрения, спрямо Snapdragon 765G.

Колкото до основната камера, тя ще основен акцент при продажбата на Nokia X50. Очаква се 108MPx основен сензор с оптика от Zeiss и OZO Audio. Допълнителните сензори на гърба ще са ултраширокоъгълен, телефото, макро и сензор за дълбочина (depth). Има предположения, че Nokia ще внедрят и PureView технологията си, за да гарантират още по-добри снимки.

Очаква се, Nokia X50 да има 6.5 инчов QHD+ дисплей (3216 х 1440 пиксела) със 120Hz честота на опресняване и огромна 6000 mAh батерия. На пазара ще се появи през Q3 на 2021 година (юли, август, септември).

Виж още:  [PR] Nokia G10 вече във Vivacom