[PR] Новият Huawei Mate X и Huawei Mate 20 Pro спечелиха награди за най-добри мобилни устройства от конгрecа в Барселона

Революционният сгъваем 5G телефон HUAWEI Mate X спечели престижната награда за най-добро ново мобилно устройство на Индустриалната организация на компаниите от сферата на мобилните комуникации (GSMA) по време на Световния мобилен конгрес в Барселона. Телефонът се отличава с впечатляващия си механизъм за сгъване Falcon Wing, иновативна 5G система, изключителни нововъведения за улесняване на потребителите и светкавичната технология за зареждане HUAWEI SuperCharge.

Тази изключително важна награда на GSMA е с фокус върху иновативните технологии на бъдещето и се връчва на мобилни продукти, които са от скоро на пазара или предстои да бъдат в продажба.

На изложението в Барселона Huawei получи още няколко важни отличия, сред които и голямата награда за „Най-добър смартфон на годината“ за флагмана Huawei Mate 20 Pro.

Журито, избрало победителите в двете категории споделя, че това е една от най-оспорваните години, най-вече в категорията, в която е отличен HUAWEI Mate X. В групата от нови мобилни устройства телефонът се е отличил като най-иновативен със своя сгъваем екран и 5G система.

Кевин Хо (ляво), Джон Хофман (дясно)

„От името на целия екип на Huawei бих желал да благодаря на GSMA, включително и на нейния изпълнителен директор Джон Хофман и неговия екип за тази награда. Всички сме много развълнувани и поласкани. През тази година навлизаме смело в 5G. 2019 е годината, през която ще променим начина, по който се свързваме един с друг, и тази промяна ще донесе нови невероятни възможности за всички нас. Още веднъж благодарим!“ – каза Кевин Хо, президент на отдел „Handset Business” в Huawei Consumer Business Group.

Иновативният сгъваем 5G сматфон Huawei Mate X получи множество положителни оценки от най-авторитетните световни медии веднага след представянето си. До момента сгъваемият флагман на Huawei е получил награди от над 30 медии от цял свят. Утвърдени медии като Trusted Reviews, British Technology, Digital Trends и US Technology не се поколебаха да посочат Mate X за най-добрия смартфон на Мобилния конгрес в Барселона.

Не пропускай:  Huawei с бан за още една година

Всяка година Huawei инвестира над 10% от пазарните си приходи в осъществяване на научноизследователска дейност. Само през 2018 г. технологичният гигант е инвестирал 15 млрд. долара в изследователска и развойна дейност и е получил 87 805 оторизирани патента. Huawei също е лидер в областта на 5G комуникациите, а Европейската комисия постави компанията на 5-о място в класацията на най-големите инвеститори в областта на научноизследователската дейност на територията на Европейския съюз за 2018 г. В резултат на тези големи инвестиции и непрестанните усилия на екипа на Huawei, компанията продължава да създава едни от най-иновативните продукти на пазара. Но най-значимата оценка си остава тази на потребителите – през 2018 г. Huawei достави над 200 млн. устройства, отбелязвайки ръст по този показател за осма поредна година.

За Huawei винаги е бил най-важен потребителят и неговите нужди, затова и основният стремеж на компанията е да предостави възможност на всички хора да се възползват от предимствата на нарастващата дигитализация. Huawei e един от малкото производители, които имат възможността да развиват пълната гама от 5G продукти и да предоставят цялостно потребителско преживяване. По време на тазгодишния Световния мобилен конгрес в Барселона, Huawei представи първия 5G сгъваем телефон на компанията – Huawei Mate X, както и обновения лаптоп MateBook X Pro, новите попълнения в портфолиото от лаптопи на компанията Huawei MateBook 14 и Huawei MateBook 13, и устройството Huawei 5G CPE Pro.

Организацията GSMA представлява интересите на мобилните оператори от целия свят, обединявайки в една мобилна екосистема над 750 оператора и около 400 компании, които произвеждат мобилни устройства, представители на софтуерни компании, доставчици на оборудване и интернет компании. GSMA също провежда водещи събития в технологичната индустрия, които се организират всяка година в Барселона, Лос Анджелис и Шанхай, както и серията от регионални конференции Mobile 360.