Новият, вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци на Qualcomm е с по-голяма площ на работа, по-бърз и поддържа разпознаване с два пръста

Вградените в дисплея сензори за пръстови отпечатъци са доста модерни напоследък. Към момента, те са два вида – оптични (като този в OnePlus 7) и ултразвукови (Galaxy S10). Принципът на работа е различен.. Едните разчитат на силна светлина, а другите на ултразвук, но крайният резултат е еднакъв – отключвате смартфона.

Сега, Qualcomm представи ново поколение вградени в дисплея сензори за пръстови отпечатъци. Става въпрос за 3D Sonic сензор (ултразвуков сензор), като твърдят, че площта на засичане на пръста е 17 пъти по-голяма, от тази на предшественика им. А това е голям напредък, защото вече няма да се налага “да целите” точната позиция, на която да поставите пръста си. Освен това, новия сензор поддържа едновременно разпознаване на два пръста – т.е нещата тук би трябвало да бъдат още по-сигурни.

Не пропускай:  Срещу 1.8 милиарда долара, Huawei ще могат да използват технологии на Qualcomm

Новият, вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци на Qualcomm е с размери от 20 х 30 мм, а за сравнение – предходния модел е с размер 4 х 9 мм.