NVIDIA Android устройства ще надминат iPad след 30 месеца

    Jen-Hsun Huang, CEO на NVIDIA, е споделил своите предвиждания с репортери, че след около 2.5 години устройствата с Android, мобилната операционна система на Google, ще надминат Apple iPad по пазарен дял. Нещата могат да бъдат приети по няколко начина. Това може да бъде успех за Apple, защото таблетът на компанията iPad ще доминира на пазара на таблети през 2012 и 2013 г. Или може да бъде видяно като лоша новина за Samsung, HTC и Google, на които заедно ще отнеме около 30 месеца, за да победят iPad.

    Huang твърди още, че Kal-El, очакваният четири ядрен Tegra процесор на NVIDIA, е спечелил поне 10 награди. Според него, компанията е сключила сделки с 5 големи телефонни производители и 5 големи производители на компютри. Следващата версия на Windows ще бъде съвместима с ARM, което е направило възможно сключването на сделка между производителите на компютри и NVIDIA.

    Всичко това са само предвиждания и предстои да видим дали ще се сбъднат или не.

    Очакваме Apple да покаже следващата версия на iOS в началото на юни. Това, което Apple ще включи в iOS 5 със сигурност ще повлияе на бъдещето на пазара и на бъдещите успехи на продуктите на компанията. Следващата версия на Android, Ice Cream Sandwitch, се очаква да излезе през последното тримесечие на годината. Предстои да видим какви готини нови неща ще включи Google в тази следваща версия на своята мобилна операционна система.

    Източник: www.intomobile.com