Някой от следващите S Pen ще има камера?

Galaxy Note 9 донесе на потребителите значително подобрен S Pen с куп нови възможности. За справка, просто вижте нашето

Galaxy Note 9 видео ревю

Оказва се обаче, че Samsung имат още по-големи планове за S Pen или поне така изглежда от нов техен патент.

Патентът е забелязан от Patently Mobile, разкрива S Pen с камера в горната си част. Нещо повече, камерата е снабдена със система за оптично увеличение, което ще подобри допълнително далечните снимки.

Това обаче предизвиква някои доста логични въпроси…

S Pen в Galaxy Note 9 няма батерия. Вместо това, има супер кондензатор, който осигурява малкото необходима енергия за Bluetooth връзката със смартфона. При наличие на камера обаче, той вероятно няма да свърши работа. С други думи – Samsung вероятно ще трябва да използват истинска батерия в следващия S Pen с камера.

Ако приемем, че Samsung наистина направят S Pen с камера в Galaxy Note смартфон, започват спекулациите…

Една от тях е, че корейците просто ще премахнат предната камера в смартфона и потребителите ще си правят селфита от S Pen. Това пък ще им даде възможност да направят смартфон, който отпред наистина да има само дисплей и нищо друго.

Не пропускай:  Galaxy Note 20 Ultra в Mystic Bronze цвят за феновете на Samsung

Друга спекулация е, че камерата в S Pen, може да се използва за задачи като оптично разпознаване на текст например. Това също би било готино, защото докато си водите бележки по време на среща, смартфонът ще може да ги конвертира в текст (без участието на смартфон).

Всичко написано до момента, би трябвало да се вземе с “щипка сол”. Патентите не винаги се превръщат в реални устройства, а ако се случи – как точно ще работи зависи изцяло от Samsung.