Официално: Apple ще представят iPhone 12 на 13 октомври

Както се и очакваше, тази година датата на представянето на iPhone 12 серията от смартфони е 13 октомври. Събитието ще се проведе онлайн от 20:00 часа, българско време и е под надслов “Hi, Speed” (здравей, скорост).

Феновете на Apple, могат да си добавят напомняме за събитието в YouTube:

В центъра на събитието, разбира се, ще са четирите iPhone 12 модела, като освен тях вероятно ще бъде представен и първият ARM базиран MacBook. Не е изключено, да видим и новите AirPods Studio слушалки на Apple, както и нов, по-достъпен HomePod.

“Hi, Speed” пък, би могло да означава всичко – препратка към поддръжката на 5G скорост и новия и по-бърз Apple A14 чипсет в новите iPhone-и или пък нов и супер бърз ARM лаптоп…

Виж още:  iPhone 12. Тази година - и разумно, и премиум решение

Очакваме следните 4 модела iPhone 12:

  • iPhone 12 mini – 5.4 инчов дисплей
  • iPhone 12 – 6.1 инчов дисплей
  • iPhone 12 Pro – 6.1 инчов дисплей
  • iPhone 12 Pro Max – 6.7 инчов дисплей

Според слуховете до момента, и четирите нови “ябълки” ще имат OLED дисплеи, по-добри камери (LiDAR) и повече вградена памет.

Обикновено, веднага след събитието, новите продукти са налични за предварителни заявки. Това продължава около седмица, след което се появяват на пазара. Иначе казано, можем да очакваме, че първите наличности ще са в края на месец октомври или началото на ноември.