[Официално] Huawei са продали Honor бранда

Миналата седмица се появи информация, че Huawei са в процес на продажба на Honor бранда си. Сега, Reuters съобщава, че компанията се е съгласила да продаде Honor, на консорциум от над 30 агенти и дилъри. Купивачите са обявили, че са създали нова компания на име Shenzen Zhixin New Information Technology, която да купи Honor.

След като продажбата приключи, Huawei вече няма да притежават никакъв дял от Honor. Сделката ще включва всичко – от R&D (Научно изследователска и развойна дейност), управление на веригата за доставки и други активи на Honor. Работната сила е над 7000 служители.

В съвместно изявление споделено от китайския вестник Shenzen Special Zone Daily, от името на повече от 40 компании участвали в сделката, се казва че продажбата е “пазарна инвестиция, направено за спасяване на Honor”. След смяната на собствеността, Honor ще продължат да функционират както обикновено, без това да повлияе на производството.

Виж още:  Производители на чипове, които могат да доставят на Huawei

Не се споменава официално за сумата, на която е била сключена сделката. В предишни доклади се коментират 15.2 милиарда щатски долара.