Официално: LG V30 ще има F/1.6 бленда. Най-отворената бленда в смартфон до сега

lg-v30

Всички знаем, че основен акцент във V-серията от смартфони на LG e мултимедията. LG V30 няма да е изключение и се очаква да донесе сериозен ъпгрейд на тема камера. Сега, LG дадоха някои подробности за новата камера във V30, преди датата на анонса на смартфона (31 август).

LG V30 ще има две камери на гърба с отворена F/1.6 бленда, а това е доста “голяма работа”. Ще Ви припомним, че Galaxy S8 и HTC U11 имат F/1.7 апертури, LG G6 идва с F/1.8, a Google Pixel – с F/2.0… На практика, F/1.6 е най-голяма апертура в смартфон до момента. Точка за LG.

В случай, че сте пропуснали теорията, знайте че колкото по-голяма е блендата (или по-отворена или числото след точката е по-малко), толкова повече светлина навлиза в сензора на камерата. Повечето светлина пък, спомага за по-добри снимки при слаба осветеност и по-бърз фокус.

Не пропускай:  [PR] LG увеличава инвестициите си в областта на роботиката

За феновете на цифрите, LG твърдят, че F/1.6 камерата в LG V30 ще може да приеме до 25% повече светлина от F/1.8 камерата в LG G6. Разбира се, новата камера в LG V30 ще има лазерен автофокус, OIS (оптична стабилизация на изображението) и EIS (електронна стабилизация на изображението).

LG продължават с хвалбита на камерата на V30, като заявяват, че Crystal Clear лещата, ще донесе повече светлина от стандартните, пластмасови лещи и по-добро възпроизвеждане на цветовете. Споделят, че ще могат да намалят и изкривяването в краищата при снимане с широкоъгълната камера с една-трета, спрямо това в LG V20.

Очакваме LG V30 в края на месеца.