OnePlus ще преименуват Dash Charge на Warp Charge?

OnePlus са подали документи за запазване на търговска марка за бързо зареждане, след като дълго време са се борили, да задържат името Dash Charge. Според Mobielkopen, компанията запазва името Warp Charge в Европа.

Заявлението в EUIPO разкрива, че името ще се използва за “дейта кабели, адаптори за зареждане, зарядни устройства за батерии на мобилни телефони, електрически адаптери, батерии, зарядни за електрически батерии” (преводът е приблизителен). Иначе казано, за почти всичко свързано със зарядните устройства, батериите и аксесоарите за тях.

OnePlus използват Dash Charge за технологията си за бързо зареждане от 2016 година (OnePlus 3). Проблемът е, че заради Amazon и аудио компанията Bragi (имат цяла гама от Dash безжични слушалки), те нямат право да използват “Dash Charge” в Европа.

OnePlus все пак имат право, да използват Dash Charge извън Европа. Все пак, ребрандирането е по-добра идея и вероятно това е по-правилната посока. Китайците не са запазили марката към момента, но вероятно е въпрос на време.