[Важно] От 2021 година, Google Photos няма да предлага неограничено безплатно пространство

Google Photos приложението, вече няма да предлага неограничено и безплатно дисково пространство за снимките и видеата ни от следващата година. Компанията обяви промените в блога си, заявявайки че “за да съхрани повече спомени, трябва да наложи ограничение”.

От 1 юни 2021 година, Google Photos ще ограничи безплатното дисково пространство до 15GB, които се предоставят с всеки Google акаунт. В случай, че потребител иска да използва допълнително място в облака, ще трябва да плати месечен абонамент от 1.99 долара на месец за 100GB.

Shimrit Ben-Yair, вицепрезидент на Google Photos:

“Знаем, че това е голяма промяна, която може да е изненада, затова искахме да Ви уведомим предварително”

Промяната на правилата, ще се прилага само за нови снимки и видеа, който са качени след 1 юни, 2021 година. Всичко качено до този момент няма да се отчита в квотата с безплатни 15GB. Google твърдят, че приблизително 80% от потребителите на Photos приложението, няма да нагхвърлят безплатните 15GB в продължение на 3 години.

Виж още:  [PR] Mastercard разширява покритието на Google Pay в Европа

Собствениците на Pixel 2 или по-нов смартфон от Google, ще продължат да използват неограничено дисково пространство за снимките и видеата си.

Google Photos приложението стартира преди повече от 5 години и се превърна в една от най-обичаните от потребителите услиги на компанията. Според информация от Google, във Photos приложението има над 4 трилиона снимки, като всяка седмица се качват нови 28 милиарда нови снимки и видеа..