Party Call е нова Facebook социална услуга на Orange за провеждане на разговори

    Попаднахме на информация за нова социална услуга с името Party Call. Услугата ще работи с Facebook, като ще работи както с мобилните версии на социалната мрежа, така и с десктоп версиите. Инициативата не се ръководи от Facebook, а от Orange. Orange ще използва Facebook API-то, както го правят всички останали разработчици. Социалната услуга ще работи с IP-базирано приложение за провеждане на разговори и изпращане на съобщения на име Libon (Life is Better On).

    В момента версия на Libon има за iOS. През 2013 година ще излезе версия на приложението за Android.

    Party Call услугата беше представена по време на събитие, организирано от France Telecom. France Telecom е собственик на Orange. От Orange наричат услугата Facebook социална услуга за провеждане на разговори. Новата услуга ще излезе във Франция през лятото на 2013 година. До края на годината ще излезе постепенно на повечето европейски пазари.

    Ето какво споделят от Orange:

    Като свърже своята Party Call услуга с Facebook, Orange ще може да предложи на клиентите наистина персонално изживяване. Това е добър пример за това как компаниите могат да използват отворената платформа за разработчици на Facebook, за да направят своите продукти социални. Ние сме наистина щастливи, че Facebook променя телекомите точно както направи с игрите, музиката, видеото и различни други online услуги.