Първият в света пълноекранен сензор за пръстови отпечатъци е факт

Вградените в дисплея сензори за пръстови отпечатъци стават все по-популярни в смартфоните. Първоначално само във високия клас устройства, а по-късно и в средния клас – те вече са нещо съвсем естествено. Единственият проблем с този тип сензори, е че потребителите трябва да свикнат, в коя зона на дисплея да си поставят пръста, за да отключат смартфона. Именно това неудобство, вече има решение.

Сега, китайците от Tianma, представиха първия в света пълноекранен сензор за пръстови отпечатъци (TFP – TED Finger Print). Да, правилно сте разбрали – вече има решение за вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци, който обхваща целия дисплей на устройството.

Важен момент в това решение, е и възможността за увеличена функционалност. Ето един пример – ще има възможност да стартирате заключено с парола приложение, още докато го стартирате. Звучи доста готино, защото при натискане върху иконата, сензорът за пръстови отпечатъци идентифицира собственика на устройството и спестява въвеждането на парола.

Според представители на Tianma, технологията вече е готова за масово производство и има изпратени мостри до различни производители на смартфони.