Plex стартират безплатна услуга за стрийминг на филми и телевизии

Plex официално стартираха безплатна, стрийминг услуга за гледане на филми и телевизии. Безплатна е за потребителите, като компанията ще монетизира от реклами. В блока си, Plex пишат:

“От днес, Plex ще доставя повече съдържание в повече страни, отколкото всяка друга безплатна услуга за стрийминг до момента” (художествен превод).

Стрийминг услугата работи на всички устройства, които поддържат Plex. По-интересното е, че Plex ще използва Вашата медийна библиотека, за да Ви предостави препоръки за други филми и предавания. Гарантират, че “Hollywood няма да имат достъп до колекцията Ви от Blue-ray рипове”.

Plex стриймва съдържание с до 1080p резолюция и синхронизира прогреса Ви между устройствата, така че да можете да започнете да гледате филм на едно устройство и да продължите на друго. Сред очакваните ъпгрейд на платформата им ще са по-добра поддръжка на субтитри (не говорим за субтитри на български) и watchlist. Също като в Netflix, каталогът с филми и предавания по заявка, може да се променят.