Poco на Xiaomi, вече е самостоятелен бранд

Poco, подбранд на Xiaomi, пуснаха Pocophone F1 през 2018 година и смартфонът мигновено спечели огромен брой фенове. Причините за успеха са ясни – Poco F1 се появи на пазара с флагменски характеристики, страхотни камери и на супер изгодна цена. Има и друг начин да се обобщо – дори сега, почти две години по-късно, Pocophone F1 е страхотен и все още си струва цената…

По-важното в случая обаче е, че Poco официално е независима от Xiaomi компания. Компанията е обявила (чрез Android Authority), че вече са самостоятелна и ще работи със собствен екип и собствена стратегия на пазара.

Manu Jain, вицепрезидент на Xiaomi за Индия:

“Това, което започна като Poco подбранд, прерастна в собствена идентичност за кратък период от време. Poco F1 е изключително популярен телефон сред потребителите и остава водещ претендент в категорията си, дори през 2020 година. Смятаме, че е моментът да накараме Poco да работи самостоятелно”

За разлика от Redmi подбранда, който също се отдели от Xiaomi, но все още е “под чадъра” на Xiaomi, изглежда че Poco няма да има връзка и няма да координира действията си с компанията-майка.

Не пропускай:  Redmi Note 10 ще бъде ребрандиран Poco X3 с 5G?

Това е в общи линии. Poco вече са напълно самостоятелни. Тепърва ще научаваме подробности за бъдещите взаимоотношения между двете компании. Моментът обаче е подходящ, да видим следващия бестселър от Poco, нали?