Появи се наследникът на BlackBerry KEYOne – Snapdragon 660 и 6GB RAM

BlackBerry-KEYone-Black-Edition
BlackBerry KEYone Black Edition

BlackBerry някак си, успяха да наберат инерция и да направят заявка за завръщането си на пазара на смартфони. Заслугата разбира се, не е изцяло тяхна… Голям принос имат TCL, които на практика правят устройствата им, докато BlackBerry участват с бранда си и допълнително наложените приложения.

BlackBerry KEYOne пък, се радва на голяма популярност сред потребителите. Той въплъщава идеята на BlackBerry с хардуерна QWERTY клавиатура и най-популярнат Android мобилна платформа с огромен брой приложения.

Предвид успеха на BlackBerry KEYOne, TCL и BlackBerry очевидно се подготвят за втори рунд. В GFXBench се е появил смартфон с новия Android 8.0 Oreo и с номенклатурен номер BBF100-1, за който се предполага, че е наследник на BlackBerry KEYOne. Още по-интересното е, че въпросният смартфон използва Snapdragon 660 чипсета на Qualcomm и има цели 6GB RAM. А това е чудесно…

Нито BlackBerry, нито TCL са потвърдили или дори намекнали за съществуването на наследник на KEYOne. Но, вероятно скоро ще го видим.

В случай, че не сте запознати, вижте нашето

BlackBerry KEYOne видео ревю