[PR] A1 започва продажбите на Nokia X10 – първият смартфон на бранда, който работи с 5G ULTRA

А1 разширява избора от 5G смартфони, като добавя нова марка, поддържаща мрежата от пето поколение 5G ULTRA с модела Nokia X10 5G. Смартфонът е част от новата Nokia X серия на HMD Global, която обединява висока производителност, забележителни характеристики и стилен дизайн. Той се предлага на достъпна цена и с по-дълга от обичайната гаранция.

Nokia X10 e част от еко кампанията на HMD Global #lovetrustkeep за съхранение на природните ресурси чрез по-дългото използване на вещите. Това е причината смартфонът да идва с 3-годишна гаранция, фабрично поставен протектор на дисплея и добавен компостируем калъф в кутията. Зарядното устройство е премахнато и е оставен само USB кабелът, но А1 продава Nokia X10 5G в комплект с оригинално зарядно.

В следващите 3 години софтуерът на Nokia X10 5G ще получава редовни актуализации на операционната система, както и ежемесечни актуализации на системата за сигурност. С тяхна помощ притежателите на това устройство ще бъдат спокойни, че продължават да имат най-актуалните технологии в своя смартфон.

Лицето на Nokia X10 5G е почти изцяло заето от 6,67-инчовия FHD+ LCD дисплей, а самият той е добре защитен от надраскване благодарение на специалното покритие Gorilla Glass 3. Централно на гърба са разположени четирите обектива на основната камера с оптика ZEISS. Селфи камерата пък е вградена с дискретен пробив в горната част на дисплея.

Nokia 10X е смартфон, който се отличава с висока производителност. Бързият 5G процесор Qualcomm Snapdragon 480 е нещото, което позволява на смартфона да се справи с високите скорости в 5G ULTRA мрежата на А1. Благодарение на стабилния процесор оптимално работи и операционната система Android 11.

По отношение на цените Nokia X10 5G се позиционира сред достъпните 5G телефони. В комбинация с тарифен план Unlimited Ultra от А1, той може да бъде закупен за 279,99 лева в брой или само за 12,99 лева месечно на изплащане с двугодишен договор.