[PR] Безплатна проверка на битовите сметки във Viber

EasyPay и Rakuten Viber обявиха стратегическо партньорство, с което ще предоставят на българските потребители услуга без аналог у нас. Вече всеки може да провери битовите си сметки във Viber безплатно, независимо дали е клиент на EasyPay.

Услугата е активна в бота на EasyPay, който може да бъде намерен и добавен през търсачката на приложението. С еднократно въвеждане на абонатните номера за съответните битови сметки, клиентите могат да получават информация за размера им. За още по-голямо улеснение, услугата може да бъде активирана и на EasyPay каса само за няколко минути.

Проверката на месечните сметки за ток, вода, телефон, парно, кабелна телевизия, кредити и др. е от ключово значение за много домакинства. Всички клиенти могат и да плащат задълженията освен на каса, и директно във Viber. Това е възможно с карта или с платежната EasyPay карта, с която няма такси.

„Идеята на тази услуга е клиентите ни да получават информация за разходите си навреме и по възможно най-удобния за тях начин. EasyPay ще изпраща съобщение във Viber за всичките им комунални и периодични плащания веднага щом те излязат. Така ще могат да планират по-добре месечния си бюджет.“, сподели Георги Маринов – съосновател и изпълнителен директор на EasyPay.

„Сметките на едно домакинство са натоварваща задача за забързаното ежедневие на модерния човек. Затова с EasyPay разработихме услуга, която ще помогне на хората лесно и бързо да проверяват и плащат задълженията за комуналните услуги на домакинството си. Цялата информация вече е събрана на едно място, в едно от най-често използваните средства в ежедневието – смартфонът, а известията за плащания също идват директно там.“, коментира Момчил Еленков, директор „Финтех партньорства“ в Rakuten Viber.

EasyPay залага и на още един позитивен ефект от услугата – намаляването на хартиените разписки, които в момента от компанията издават за всяко плащане на битови сметки.