[PR] Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic преобръщат представата за смарт часовниците

Samsung Electronics Co., Ltd. представи днес Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic, отваряйки нова страница в света на иновациите на смарт часовниците. Това са първите „умни“ часовници, които са снабдени с новата операционна система Wear OS™ Powered by Samsung, която е плод на съвместните усилия на Samsung и Google. Новите модели са оборудвани с най-интуитивния потребителски интерфейс, разработван от Samsung досега – One UI Watch. Серията Galaxy Watch4 е оптимизирана до още по-висока хардуерна производителност и гарантира най-доброто потребителско изживяване, предлагано досега.

„Наблюдаваме невероятен ръст в продажбите на Galaxy Watch, откакто потребителите се запознаха с всички функционалности в грижата за здравето, които те предлагат.“, споделя д-р TM Roh, президент на Samsung Electronics Co. и директор на дивизия „Мобилни комуникации“.

„Разбираме, че всеки има своя индивидуална представа за това как да опазва здравето си. Ето защо създадохме солиден набор от приложения и функционалности, допринасящи за по-доброто състояние и комфорта на потребителите.“

Оптимизирано портфолио от функционалности за пълноценно здраве и комфорт

В Galaxy Watch4 е интегриран уникалният сензор на Samsung – BioActive, който е с по-малък и по-компактен дизайн за по-прецизно отчитане на резултатите. Този нов „3 в 1“ сензор използва единичен чип, за да измерва акуратно три стойности, релевантни за здравословното състояние – оптично измерване на сърдечния ритъм, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ. Така потребителите имат възможност да следят кръвното си налягане, да открият нередности в артериалните фибрилации на сърдечния си ритъм, да измерят нивото на кислород в кръвта си и, за първи път, да изчислят телесния си състав. Изцяло новият инструмент за измерване на телесния състав дава по-задълбочен поглед върху общото здравословно състояние, визуализирайки ключови стойности като скелетна мускулна маса, активност на метаболизма, нивото на вода в организма и процента телесни мазнини. За около 15 секунди сензорът на часовника обхваща 2400 точки, от които да набави необходимата информация. Така бързо и лесно всеки притежател на Galaxy Watch4 проверява какво се случва с тялото му директно от китката си.

Тези смарт часовници са снабдени с множество уелнес функции, с които проследяването на ежедневната активност е като детска игра. Потребителите могат да избират измежду различни видове тренировки, да се наслаждават на групови предизвикателства с приятели или да си организират своеобразен фитнес у дома, свързвайки своя Galaxy Watch4 със съвместим смарт телевизор на Samsung. На големия екран на телевизора броят на калориите и медицинските показателите се визуализират в реално време за още по-лесно проследяване. Освен за спорт, часовниците спомагат и за проследяването на състоянието на съня. Те могат да генерират цялостна картина на съня с повече детайли като например да запишат нивата на хъркането или проследят нивото на кислород в кръвта. Наред с всички тези подобрения в проследяването на съня, Galaxy Watch4 допринася за качествената почивка на своите притежатели.

One UI Watch и Wear OS™ Powered by Samsung за най-доброто мобилно изживяване

Семпъл, лек и ефективен – така можем да определим софтуера на Galaxy Watch4 устройствата, които са първите смарт часовници, снабдени с чисто новата Wear OS™ Powered by Samsung. Операционната система е дело на колаборацията между Samsung и Google, и гарантира потребителско изживяване от следващо поколение. A с интерфейса One UI Watch съвместимите приложения се инсталират автоматично на часовника, след като са свалени на сдвоения смартфон. Важни за потребителите настройки като блокиране на обажданията, режим “не безпокойте” и др. директно се синхронизират с часовника. Функцията „Автоматично превключване“ позволява на безжичните слушалки Galaxy Buds да превключват аудиото от телефона на часовника и обратно. А с Bixby voice потребителите могат лесно да контролират устройството си само с гласови команди. С движение на ръката нагоре-надолу два пъти, потребителите могат да отговарят на обаждания, а когато завъртят китката си два пъти, отхвърлят входящи повиквания, известия и аларми.

Серията Galaxy Watch4 е първото поколение „умни“ часовници с Wear OS™ Powered by Samsung. Разработена съвместно от Samsung и Google, тази иновативна операционна система позволява на притежателите на новите устройства да бъдат част от една по-голяма екосистема. Директно от китката си те могат да се възползват от популярни приложения на Google като Google Maps, както и любими услуги на Galaxy като SmartThings и Bixby. Новата Wear OS™ Powered by Samsung поддържа и популярни приложения като Adidas Running, Calm, Strava и Spotify, достъпни в Google Play. Наред с подобрения хардуер и още по-интуитивен интерфейс, потребителите могат да се насладят на най-доброто интегрирано изживяване с Galaxy Watch4 досега. Например актуализираният компас е в отлична съвместимост с Google Maps, за да улесни изследването на непознати за теб райони.

Висока производителност директно от китката ти

Това невероятно изживяване се дължи на хардуерни подобрения, по-голям дисплей и разширена вътрешна памет. Устройствата от серията Galaxy Watch4 са първите такива с 5nm процесор, който е с 20% по-бърз в сравнение с моделите досега. Графичният процесор е 10 пъти по-бърз от предишното поколение, а RAM паметта е 2 пъти по-голяма. Разделителната способност на дисплея е увеличена до 450х450 пиксела за още по-ясни и отличителни визуални ефекти. А с впечатляващите 16 GB вътрешна памет има място както за приложения, така и за музика и снимки, които са защитени от Samsung Knox.

Лидерството на Samsung в eSIM технологията позволява на потребителите да оставят телефона си без опасения, че ще пропуснат обаждане или съобщение. Часовникът се синхронизира лесно с телефона, за да могат потребителите да следят известията си директно от своята китка. Батерията издържа до 40 часа. Това означава, че Galaxy Watch4 има достатъчно заряд, дори ако решиш да прекараш нощта под звездите, въпреки поддържането на по-бързия процесор, дисплей с по-висока резолюция, повече пространство и по-иновативни функции за здравето. А когато трябва да се сдобиеш със заряд по най-бързия начин, с 30-минутно зареждане часовникът ще е ефективен до 10 часа.

Цени и наличност

Официалните продажби на Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic започват от 27 август. И двата часовника се отличават с елегантен, емблематичен силует, с по-тънък корпус от предишните поколения-и разнообразие от каишки и персонализируеми циферблати, така че твоят часовник да бъде олицетворение на самия теб.

Galaxy Watch4, с модерен и минималистичен дизайн, е подходящ за всеки ден като аксесоар към твоя аутфит. Ще се предлага в размер от 40 мм и 44 мм. Цените при моделите с Bluetooth свързване са 519 лв. за размер 40 мм и 579 лв. за размер 44 мм. А тези на смарт часовниците с LTE функционалност са 619 лв. за 40 мм и 679 лв. за 44 мм. След официалното представяне потребителите ще могат да се сдобият с варианта с размер 40 мм в черно, сребристо и розово златно, докато 44 -милиметровият вариант ще се предлага в черно, сребристо и маслено зелено.

За тези, които търсят смарт часовник с първокласен, вечен дизайн с въртящ се панел, решението е Galaxy Watch4 Classic. При моделите с Bluetooth цените на устройството са 719 лв. за 42 мм и 779 лв. за 46 мм. При LTE моделите цените са 819 лв. за размер 42 мм и 879 лв. за 46 мм.

Предлагат се в черен и сребрист цвят.

 

Повече за Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic.