[PR] HONOR представи ново AI приложение за незрящи и обновена IoT стратегия за умен дом на IFA 2019

Глобалната смартфон марка HONOR днес представи за първи път PocketVision – мобилно приложение, задвижвано от изкуствен интелект, което улеснява четенето за незрящите и хората със слабо зрение. Брандът също така разкри своята нова IoT стратегия за „интелигентен дом“, с която цели да подобри и преживяванията у дома. Новините, съобщени по време на технологичната конференция IFA 2019, са част от ангажимента на компанията да създава иновативни технологии, които да помагат на потребителите да водят по-безпроблемен, удобен и свързан живот. Най-новият флагман на HONOR, HONOR 20 PRO, също ще получи нови актуализации като нов цвят – Iceland Frost (исландска скреж), софтуерен ъпгрейд с автоматично регулиране на ISO нивата на база светлинните условия на околната среда, както и възможност за актуализация до бета версия на EMUI 10.0/Magic UI 3.0.

Сам Юан, вицепрезидент на HONOR Европа:

„В HONOR всички ние се стремим да използваме технологиите за социално благо и да осигуряваме възможности на хората да водят по-пълноценен и интелигентен живот“, коментира. Развълнувани сме да представим PocketVision, налично за HONOR 20 и HONOR 20 PRO, което ще даде възможност на хората със зрителни увреждания да водят по-независим живот. Подобрявайки нашите AI технологии, най-новите ни флагмански продукти вече могат да се похвалят с новия EMUI 10.0/Magic UI 3.0, който ще осигури по-гладко интелигентно изживяване за дигиталното поколение, докато новият наличен цвят за HONOR 20 PRO – Icelandic Frost, със сигурност ще накара вашия смартфон да се открои сред тълпата.“

HONOR PocketVision: AI приложение за незрящите

По време на IFA 2019, HONOR представи PocketVision – мобилно приложение, което използва силата на изкуствения интелект (AI) и технологията зад четворните камери на HONOR 20 и HONOR 20 PRO, за да помогне на хората с увредено зрение да четат с лекота документи, менюта и друг вид текст. Разработено от социалното предприятие Eyecoming и базирано на най-модерните технологии на HONOR, включително 48MP основна камера на HONOR 20 PRO, 8MP телефото обектив и HiAI функционалността, задвижвана от чипсет Kirin 980, PocketVision разполага с три ключови режима – Text-to-Speech (режим от текст към говор), Zoom-In (режим на увеличаване) и Negative Image (режим негатив), за да помогне на хората да четат по-ясно. За да допринесе за повишаване на общата осведоменост за пречките, с които се сблъскват незрящите и частично незрящите хора, HONOR си партнира с Кралския национален институт за слепи хора (RNIB), който осигурява подкрепа на хората с увреждане на зрението. От днес PocketVision може да бъде изтеглен безплатно от Huawei AppGallery и поддържа английски, португалски, немски, испански, италиански и китайски език.

Виж още:  Ето кои чипсети на Huawei, ще получат Hongmeng OS

Новата IoT стратегия на HONOR за бъдещето

В стремежа си да създаде по-свързан и интелигентен свят за потребителите, HONOR представи своята IoT стратегия, наречена „1+8+N“, която включва един HONOR смартфон, осем категории устройства за дома и широка гама съпътстващи продукти от партньори. HONOR Band 5, премиум фитнес тракер и умна гривна, е част от гамата IoT продукти и ще бъде налична на препоръчителна цена на дребно от около 30 евро. Тази изключително достъпна цена означава, че всеки ще може да има носимо устройство, с което да измерва точно сърдечната си честота, да следи съня и физическата си активност и да води по-здравословен начин на живот. На конференцията за разработчици на Huawei за 2019 г. миналия месец HONOR също така представи своя първи продукт от категорията „смарт екрани“, HONOR Vision, оборудван със смарт чипсети, които са собствена разработка на бранда – чипсет Honghu 818 Intelligent Display, чипсет AI Camera NPU и флагмански Wi-Fi чипсет.

„HONOR е технологична марка, която е любима на младите хора по целия свят, и ние се стремим да останем предпочитан избор в съзнанието им като тех-шик бранд, който може да им помогне да следват мечтите си“, каза Джордж Дзао, президент на HONOR. „Оборудван с най-добрите софтуер и хардуер, HONOR е добре позициониран при разработката на богато портфолио от иновативни продукти, включително смартфони и устройства за интелигентни домове, за нашите фенове и различни общности по цял свят. Заедно с нашите потребители ние сме на правилния път към реализирането на тази визия.“