[PR] HTC VIVe представя новия VIVE CosmoS; предварителната продажба започва тази седмица

HTC VIVE обяви характеристиките и функциите на новия VIVE COSMOS, както и неговата цена, наличност и бонусите за тези, които го поръчат предварително. Vive Cosmos е най-новата премиум PC-базирана система за виртуална реалност, създадена да е още по-достъпна и лесна за ползване. Тя е направена да се развива във времето заедно с потребителите. Това е осигурено чрез модулен лицев дизайн, който може да променя функционалността на шлема. Такъв е случаят с новообявената добавка Vive Cosmos External Tracking. Cosmos ще бъде в Европа на 3-ти октомври 2019 г. Предварителната продажба започва на 12-ти септември.

„Откакто Vive даде начало на нашето приключение във виртуалната реалност, ние не сме спирали да развиваме, усъвършенстваме и да дефинираме какво е и какво може да бъде VR изживяването от най-висок клас,“ каза Греъм Уийлър, генерален мениджър за Vive Europe. „Cosmos предлага едно несравнимо преживяване и е един от шлемовете с най-разнообразни функционалности, който сме създавали до този момент. С опциите за проследяване отвътре навън, разработка на различни лицеви части, неограничено съдържание и с новия потребителски интерфейс възможностите за XR потребителите стават безгранични. С много ентусиазъм работим за изпълнението на обещанието си да предоставим виртуална реалност от най-висок клас на непрекъснато увеличаващите се наши потребители. От своя страна Vive Cosmos се откроява с това, че ще бъде VR продуктът ни с най-широка дистрибуция в търговската мрежа в Европа.“

Технически характеристики

Vive Cosmos е създаден да се адаптира към нуждите на VR потребителите с фокус върху лесното управление, разнообразието и добрата работа. Тази изцяло нова Vive система за проследяване предлага улеснена конфигурация, която прави потапянето във виртуалната реалност по-бързо и по-лесно от всякога с помощта на шест сензорни камери за обширно и прецизно проследяване отвътре навън. Cosmos включва 2880 x 1700 комбинирана пикселна резолюция – 88% по-добра отколкото резолюцията на оригиналния Vive. Тя осигурява кристалночисти текст и графика. Чисто новите LCD панели намаляват разстоянието между пикселите и благодарение на истински RGB екрани минимизират screen-door ефекта.

Уникалният дизайн с повдигане на предната част на шлема позволява на потребителите да прескачат от истинската във виртуалната реалност и обратно за броени секунди и то без да нарушават VR преживяването. Висококачественият удобен ергономичен дизайн позволява на потребителя да се наслади на по-продължителни VR приключения, а интегрираните, покриващи ушите, слушалки, осигуряват изцяло поглъщащ звук. Cosmos разполага с преобразени контролери, които увеличават на максимум функционалността във виртуалната реалност и предлагат комфорт по време на по-дълги игрови сесии. Cosmos също така е съвместим с Vive Wireless Adapter за всички, които предпочитат да се движат във виртуалната реалност без да се вързани към кабел.

Първият “mod” е обявен

Със своя модулен дизайн Vive Cosmos е най-разнообразният премиум VR шлем, създаван до този момент. Той може да работи с допълнителни аксесоари, които променят функционалността на шлема и позволяват на потребителите да развиват устройството си във времето. Първият официален „mod“, който също беше представен днес, е Vive Cosmos External Tracking Mod за потребители, които искат да продължават да използват базовата си станция Lighthouse, за да проследяват различните сюжети, но същевременно искат да се възползват от висококласната работа на Vive Cosmos. Първият ‘mod’, който е съвместим с базовата станция, поддържа екосистемата от периферни устройства на Vive, включително и Vive Tracker, който предоставя безпрецедентна свобода на контрол във VR средата. Този нов ‘mod’ ще бъде наличен през първото тримесечие на следващата година.

Включено съдържание

Vive Cosmos е VR шлемът, който идва с голям обем от съдържание още при покупката заедно с безплатен 12-месечен абонамент Viveport Infinity при предварителна поръчка на устройството,. А това спестява хиляди долари. Всеки потребител, който поръча своя Cosmos преди 2-ри октомври, ще открие в кутията с устройството 12-месечен абонамент за Viveport Infinity. Viveport Infinity предоставя неограничен достъп до стотици VR приложения, игри и видеа като a Fisherman’s Tale, Fujii и Ninja Legends, както и изключителни видеа от брандове като GoPro, Discovery Channel и Animal Planet. В комбинация с обявяването на Vive Cosmos Viveport Infinity ще добави заглавия като Doctor Who: The Edge of Time на Maze Theory, Playstack и BBC; Eleven Eleven на Syfy; Battlewake на Survios; Gloomy Eyes на Atlas V и 3dar; Swords of Gargantua на Yomuneco и Gumi, MLB Home Run Derby на MLB.

Vive Reality System

Cosmos предлага едно нестандартно преживяване, което е лесно за сглобяване и за впускане във виртуалните светове с помощта на Vive Reality System. Vive Cosmos е първият шлем, който идва с Vive Reality System, преобразена версия на основния софтуер за Vive. Vive Reality System представя една изцяло нова дизайн философия за виртуалната реалност, която се усеща като продължение на живота. Това прави VR-ът да се усеща повече като навигация между различни светове и по-малко като стартиране на различни приложения. Cosmos ще включва потребителски интерфейс с обновен дизайн, наречен Lens, за по-лесна навигация между XR и Viveport Infinity приложенията. Освен това ще има и ново динамично стартово пространство, наречено Origin. Origin е мястото, от където ще се стартират всички VR приложения и интерактивни преживявания, които ще се развиват във времето.

Характеристики на Vive Cosmos

  • Резолюция: 1440 x 1700 пиксела на око (2880 x 1700 пиксела комбинирано)
  • Екран: Двоен 3.4″ LCD диагонал
  • Честота на обновяване: 90 Hz
  • Поле на видимост: 110 degrees
  • Аудио: Вградени стерео слушалки
  • Изисквания за свързване с PC: USB 3.0, DisplayPort™ 1.2
  • Периферни портове: USB-C 3.0, частна връзка с всички mods
  • Проследяване: без минимални изисквания за пространство, минимум 2 х 1.5 м за режим игра в стая
  • Модулни приставки: Vive Motion Mod (идва в комплект с Cosmos) и Vive Cosmos External Tracking Mod (продава се отделно)
  • Свързване с Vive Wireless Adaptert: Продава се отделно с материали за прикрепяне. Изисква се наличност на PCIe слот