[PR] Идеята и технологиите зад преливащите цветове на новата Huawei Р30 серия

Huawei продължава да надгражда дизайна на своите смартфони и своята знакова преливаща цветова гама и с най-новите си модели от P30 серията. Резултатът е богат избор от нови цветове с нов тип нежно каскадно преливане.

Една от големите цели на Huawei е винаги да развива естетиката на своите устройства, като със смартфоните от P серията издига премиум дизайна до нови висоти. Най-новите модели P30 са проектирани с идеята за дизайн, вдъхновен от естествената красота на природни феномени и различните фази на деня. Breathing Crystal отразява колорита на безкрайните кристални езера, а цветовете Black и Aurora са вдъхновени от непрогледната нощ и красотата на Северното сияние.

Новаторският Breathing Crystal градиент

Визуално серията P30 е естествено продължение на миналогодишната серия P20, която черпи вдъхновение от взаимодействието между хората и природата. Представете си радостта от това да се разхождаш до кристално езеро по пладне и красотата на чистото светло синьо небе, което се отразява във водата. Тази хармония трудно може да се опише с думи, но може да бъдат изразена чрез цвят, блясък, нюанси на светлината. По този начин дизайнерите на P серията са вдъхновяват от заобикалящия ни свят за създаването на един истински впечатляващ дизайн.

Превръщането в реалност на цветовата схема Breathing Crystal в P30 серията обаче не е бърз лесен процес. Идеята се ражда още през 2015-a, но дизайнерите, работещи по P серията, решават, че все още не разполагат с нужните технологии, за да я изпълнят по начина, по който си я представят. Днес, благодарение на развитието на технологията за струен микропечат и стотици базирани на нея експерименти, Breathing Crystal вече може да бъде реализиран.

Слоеве, произведени по тази технология, наподобяваща мастиленоструен принтер с размер на капката от порядъка на 1 микрон, са разположени между стъклото и вакумното покритие. Те са изключително фини и прозрачни, и безпрецедентният начин, по който се заиграват със светлината, не се компрометира дори от усиленото за здравина стъклено покрите на гърба. Така цветните корпуси на серията P30 оформят свой собствен технологично-дизайнерски клас, в който са възможни немислими доскоро постижения, като вграждането на 9 слоя с микропечат.

Новият процес е доказателство, че Huawei не пести усилия за създаването на перфектна хармония между модерната технология и естетиката. Производството на тези панели, базирани на струен микропечат, изисква специална високотехнологична производствена линия. В нея строгият контрол върху средата е особено важен; отстраняването на прах трябва да бъде на нивото на операционна зала, защото наличието на прахови частици може да се отрази на цветовите градиенти, разработени за Breathing Crystal. Интересно е, че дори при инвестиции от десетки милиони долари, процесът изисква толкова висока прецизност, че първоначално успешните панели са били едва 10% от произведените. Развитието и настройването на технологията и самият производствен процес продължават до месец преди глобалната премиера на серията P30, когато вече се постига ниво на качествени панели от над 90%.

Не пропускай:  Dailymotion и Huawei Video в стратегическо партньорство

Aurora, вдъхновен от Северното сияние

Серията P30 представя и обновена версия на любимия Twilight градиент от P20. Новият цвят Aurora, вдъхновен от Северното сияние, балансира тъмните тонове и пренарежда цветовете, характерни за този природен феномен, като им вдъхва още повече живот с новата технология на печат, която позволява на светлината да се пречупва и да ги променя по фантастични и същевременно отразяващи реалността начини.

През 2018 г. популярността на мобилни телефони с цветове, подобни на Twilight, доказа, че P20 откри нова тенденция в мобилния дизайн. Въпреки че на пазара впоследствие се появиха и други подобни продукти, P20 остава стандарт за качество и иновативност без конкуренция.

Естетическата философия за Р серията

Още от представянето на P9, P серията на Huawei има за цел да интегрира величието на природата в своите дизайнерски решения. Дизайнерите ѝ вярват, че природата наистина ни насочва към вярната посока и ни вдъхновява. Независимо от това къде сме, красотата на заобикалящият свят е това, което докосва душите ни.

Подобно на амбициите на Huawei в науката и технологиите, свързани с мобилна фотография, дизайнерите на P серията достигат нови естетически измерения като търсят хармония между красотата на физическия свят и мислите и емоциите, уникални за всеки един от нас.

Архитектът Франк Лойд Райт казва: „Изкуството е откритие и развитие на елементарни принципи на природата в красиви форми, подходящи за човешка употреба.“ Естетическият дисплей на P серията има за цел да носи красота в живота и да вдъхновява.

Huawei P30 и Huawei P30 Pro са налични в търговската мрежа в България. Всички, закупили флагманите до 26-и април, 2019 г. ще могат да се регистрират в Huawei HiCare за услугата Premium Service, която включва 90-дневна застраховка за еднократна и напълно безплатна подмяна на повреден заден панел или дисплей, в резултат на изпускане или случайно притискане на телефона.